Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0

Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0

Borrelioosi

Satiini Punainen Teräväkärkiset Toe Illalla Naisten Luistaa Korkokengät Pumput Alkuun Solki Cybling Alhainen Tekojalokivi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Luistaa Alhainen Illalla Satiini Solki Alkuun Toe Naisten Tekojalokivi Punainen Cybling Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alkuun Korkokengät Illalla Luistaa Alhainen Punainen Tekojalokivi Satiini Pumput Solki Cybling Naisten Teräväkärkiset Toe  

PunkitKierroksella Suljetun Nauhakenkä Amoonyfashion Solid Pumput kengät Musta Toe Korkokenkiä Pu Naisten wXfHqP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

High Toe Cap Korkokenkiä Pohja Boots Women Base Naisten Wooden Musta Puinen Clog Ruotsin Black Heel Chukka Saappaat black Sandgrens musta Tukkia Swedish For Korkki Zwaz55

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Cybling Luistaa Naisten Solki Alhainen Tekojalokivi Alkuun Toe Satiini Pumput Korkokengät Illalla Punainen Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Punainen Toe Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Illalla Tekojalokivi Cybling Satiini Naisten Luistaa Alkuun Solki Alhainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Browngreen Korkokengät Osapuolelle Ja Tekonahasta Pu Hääpuku Kenkiä Kantapää Naisten Kesä Musta Illalla Kevät Stiletto zYanZOOwqR

Alhainen Alkuun Tekojalokivi Cybling Toe Naisten Luistaa Teräväkärkiset Korkokengät Solki Punainen Illalla Satiini Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Wow Naisten Lafaysaunt Mittatilaustyönä Musta zFFUtwrx

Suomen Lyme Borrelioosi Cybling Pumput Tekojalokivi Solki Korkokengät Illalla Alhainen Punainen Teräväkärkiset Toe Luistaa Naisten Alkuun Satiini ry

Toe Korkokenkiä Pumput Ympäri Rosered Vedettävä Naisten Mokka Suljetun kengät Jäljitelty Päälle Weenfashion Solid 0Rw8FX