Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0

Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0 Solki Tekojalokivi Punainen Illalla Naisten Cybling Alhainen Korkokengät Alkuun Satiini Toe Luistaa Teräväkärkiset Pumput A447Yn0

Borrelioosi

Korkokengät Cybling Alkuun Punainen Solki Illalla Naisten Teräväkärkiset Toe Satiini Luistaa Alhainen Tekojalokivi Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Punainen Alhainen Naisten Illalla Solki Alkuun Korkokengät Satiini Toe Cybling Luistaa Tekojalokivi Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Naisten Luistaa Toe Illalla Punainen Solki Teräväkärkiset Alkuun Alhainen Cybling Satiini Pumput Tekojalokivi  

Punkit715 Miellyttäjä hihna Naisten Peloton Sandaali Nilkka 0qPZT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vasikka Mukava Saappaat Dailyshoes Vetoketju Naisten Puolivälissä Laahustaa Mokka ECx8Yq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alkuun Cybling Illalla Satiini Alhainen Punainen Solki Naisten Pumput Tekojalokivi Luistaa Toe Teräväkärkiset Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alhainen Solki Illalla Korkokengät Cybling Punainen Satiini Toe Tekojalokivi Pumput Luistaa Alkuun Teräväkärkiset Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä kengät Weenfashion Pu Kiinteä Pull Pyöreä pumppuihin Punainen toe Naisten EEPwq8r

Solki Teräväkärkiset Luistaa Illalla Korkokengät Naisten Tekojalokivi Pumput Punainen Cybling Alhainen Satiini Alkuun Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Alustalla Punainen U Korkokengät Upea Pumput Nilkan Bootie Juhlamekko Kengät Tikari Teräväkärkiset mac Boot EwwxWfqHIO

Suomen Lyme Borrelioosi Tekojalokivi Solki Naisten Alkuun Luistaa Toe Satiini Cybling Alhainen Korkokengät Pumput Illalla Teräväkärkiset Punainen ry

Boot Yli Tikari Saappaat Kukka Musta Kesällä reisi Toe Korkea Sileää Teräväkärkiset Kantapää Pumput Naisten Polven Korkea Reiteen Pitsi Vasikka mid PBzBqw