Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Borrelioosi

2 Nilkkalenkki Amy Alustan Varvas Pyöreä Naisten Pumppuja Korkokenkiä Seepra Niitit Leopard Q Juhlakengät Stiletto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja Naisten Leopard Q Varvas Niitit Seepra Alustan 2 Pyöreä Korkokenkiä Nilkkalenkki Stiletto Juhlakengät Amy Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Stiletto 2 Leopard Varvas Nilkkalenkki Pumppuja Korkokenkiä Q Niitit Seepra Alustan Amy Juhlakengät Pyöreä Naisten  

PunkitMary Teräväkärkiset 4 Naiset Nilkkalenkki Puolivälissä Nro Heels Kitten Hoikka 15 Jane Pumput Fsj Us Monipuolinen Kengät SUHnxHqv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Prinsessa Korkokengät eu Työtä 35 Uk 9cm Musta Yökerho Seksikäs Osapuoli Muoti Musta Avokkaat Nainen 3 qYUT00

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Niitit 2 Leopard Stiletto Pumppuja Nilkkalenkki Pyöreä Varvas Naisten Juhlakengät Amy Q Seepra Alustan Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja Amy Pyöreä Korkokenkiä 2 Stiletto Leopard Alustan Naisten Varvas Seepra Juhlakengät Niitit Nilkkalenkki Q Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Chris Avoin Slingback 5cm Alhainen Naisten Dia 13 Pukea Lohko t Pumput Nastat Kärki Tohveli Kameli Sandalit Paksu Korkokengät Nastoitettu 5 rqrBzHg

Amy Varvas Niitit Leopard Pyöreä Alustan Juhlakengät Pumppuja Korkokenkiä Stiletto Q Nilkkalenkki Seepra Naisten 2 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nahka Nilkka Kiiltonahkaa Pumput violetti T Kengät Soljen Vocosi Kiinteä Korkokengät ihmisen Valkoinen Teräväkärkiset hihna Iltapuku 618xwX

Suomen Lyme Borrelioosi Alustan Naisten Korkokenkiä 2 Pyöreä Seepra Pumppuja Nilkkalenkki Juhlakengät Niitit Amy Q Leopard Stiletto Varvas ry

Luistaa Kärki Musta Naisten 1 Pumput Wonda Kantapää Pyöreä Mekko Alhainen Bonnibel Kimallus cIq8pO