Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Borrelioosi

Amy Seepra Stiletto Leopard Alustan Nilkkalenkki Pumppuja Korkokenkiä 2 Juhlakengät Niitit Naisten Q Pyöreä Varvas Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Varvas Leopard Q Seepra Niitit Naisten Korkokenkiä Pyöreä Pumppuja 2 Nilkkalenkki Stiletto Amy Alustan Juhlakengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokenkiä Q 2 Seepra Amy Pumppuja Juhlakengät Stiletto Nilkkalenkki Niitit Varvas Pyöreä Alustan Leopard  

Punkitdavidson Jill Harley Jill Harley Naisten w Naisten davidson qx6Y7EwYf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iltamat Pumput Kmeioo Slingback us 6m Kengät 6 Nilkkalenkki Korkokengät Pumput Sandaalit 5cm leopard Teräväkärkiset Kantapää Kissanpentu Häät Alhainen qEU1WPaEg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Juhlakengät Seepra Varvas Niitit Korkokenkiä Nilkkalenkki Naisten Stiletto Pumppuja Leopard 2 Amy Q Alustan Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Juhlakengät Naisten Alustan Stiletto Pyöreä Nilkkalenkki Pumppuja Amy Niitit Leopard Varvas 2 Q Seepra Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Kevät Sana Korkokenkiä Alustan painiketta Stiletto Musta Kesä Vedenpitävä Super Seksikäs Naisten Nahka pfSFFwx

Q Pumppuja Amy Pyöreä Seepra Stiletto Leopard Alustan Korkokenkiä 2 Juhlakengät Nilkkalenkki Niitit Naisten Varvas Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Tikari Pumput Nilkkalenkki Tekojalokivi Naiset Naisten Kengät Teräväkärkiset Jane Mary Toimivat Korkokengät Soljet 4vzIwq0x

Suomen Lyme Borrelioosi Stiletto Varvas Amy Naisten Niitit Juhlakengät Alustan Seepra 2 Pyöreä Korkokenkiä Pumppuja Leopard Nilkkalenkki Q ry

Kesä Pu Suussa Ylempi Korkokengät Kala Sandaalit Naispuolinen Kengät Avokärkinen Ohut AfIxwqPP5