Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw Stiletto 2 Amy Korkokenkiä Alustan Pumppuja Leopard Pyöreä Niitit Nilkkalenkki Seepra Q Naisten Juhlakengät Varvas HZHqOzw

Borrelioosi

Korkokenkiä Stiletto Varvas Q Pumppuja Niitit Leopard Seepra 2 Naisten Juhlakengät Nilkkalenkki Amy Pyöreä Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Niitit Pumppuja Seepra Juhlakengät Nilkkalenkki Korkokenkiä Q Varvas Amy Naisten Stiletto Leopard 2 Pyöreä Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Niitit Leopard Naisten Varvas Alustan Stiletto Q Pyöreä Pumppuja 2 Amy Nilkkalenkki Korkokenkiä Juhlakengät Seepra  

PunkitKallistuneena Häät Patentti Slingback Nilkkalenkki Musta Pumput Korkokengät Comfity Kärki Tikari Pumput Seksikäs Punainen Sandaalit Terävä F8CwCqR4Px

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aprikoosi Pull Kiinteä Toe Ympäri Weipoot Suljetun Himmeä pumppuihin Korkokenkiä Naisten kengät wZH71

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Leopard 2 Varvas Seepra Naisten Nilkkalenkki Alustan Pumppuja Korkokenkiä Q Amy Stiletto Juhlakengät Niitit Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhlakengät Varvas Seepra Stiletto Nilkkalenkki 2 Naisten Pyöreä Q Leopard Niitit Pumppuja Korkokenkiä Amy Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nainen Kengät Masexy Naisten Pumput Korkea Kantapää Zaproma Häät wU8SWIqqp

Leopard Korkokenkiä Naisten Seepra 2 Pyöreä Juhlakengät Pumppuja Niitit Alustan Amy Q Nilkkalenkki Varvas Stiletto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkka Nahka Avoin B Käsintehtyjä Tuuman T Solki Sandaali 2 Naisten Hihna ainutlaatuinen Kärki Sandaalit Korkokenkiä 4 Kallistuneen qqvBOUZgnx

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Juhlakengät 2 Pumppuja Stiletto Pyöreä Naisten Amy Niitit Q Leopard Varvas Alustan Seepra Nilkkalenkki ry

Kallistuneen lee Saasha Schutz Naisten Sandaali qpRRvTU