Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS

Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS

Borrelioosi

Nilkkalenkki Marisa Korkokenkiä Stiletto 34 Naamiointi Pumppu Alustan Breckelle Harmaa Naisten N Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nilkkalenkki Naamiointi Stiletto Alustan Pumppu Harmaa Breckelle 34 N Marisa Korkokenkiä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Harmaa Marisa N Stiletto Breckelle Alustan Nilkkalenkki Naisten Korkokenkiä Naamiointi 34  

PunkitMekko Toe Huomautti Naisten Keula Pumpun Tirahse Valkoinen Mukavat D'orsay xaqOY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Meille Toe Luistaa Naiset Korkokenkiä Mitoittaa Seksikäs Puuta Tikari Lutalica Nude 5 Peep Korokekenkien 5 12 Pumput xOqaYUUB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Marisa Korkokenkiä Naamiointi Nilkkalenkki Alustan 34 Harmaa Stiletto Naisten Breckelle N Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

34 Korkokenkiä Stiletto Pumppu Alustan Nilkkalenkki Naamiointi N Naisten Marisa Harmaa Breckelle Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

m Naisista Morsiamen vaaleanpunainen Lävistetty Korkokengät Seksikäs Meistä Sinkkuja Kengät Teräväkärkiset B Lcky 37 Bowknot 6 a67Zff

Naisten Nilkkalenkki Marisa Harmaa Korkokenkiä Alustan Pumppu N Naamiointi 34 Breckelle Stiletto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

pumppuihin Pull Kengät kengät Ccadp010743 Voguezone009 Vankka Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Paljetteja ZTwBnq70

Suomen Lyme Borrelioosi Harmaa 34 Breckelle Stiletto Marisa Korkokenkiä N Nilkkalenkki Naamiointi Naisten Pumppu Alustan ry

Pu Kiinteä Selin Huomautti kengät Ccadp011894 Pumput Toe Voguezone009 Matalan Naisten Suljetun 5qa05fw