Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS

Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS Stiletto Breckelle Harmaa Naamiointi Korkokenkiä Alustan Naisten 34 N Marisa Nilkkalenkki Pumppu qYnWnaZS

Borrelioosi

Alustan Marisa Naisten Pumppu Nilkkalenkki Korkokenkiä Breckelle N 34 Naamiointi Stiletto Harmaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Stiletto Alustan Breckelle Harmaa Naisten Nilkkalenkki Marisa Korkokenkiä N Pumppu Naamiointi 34 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Breckelle Alustan Marisa N Naisten Nilkkalenkki Pumppu Harmaa Korkokenkiä 34 Naamiointi Stiletto  

Punkitkengät Pumput Allhqfashion Sekoitus Suljetun Ympäri Naisten Toe Korkokenkiä Solki Punainen Materiaaleja waHqR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Sitoa Amoonyfashion kengät Ympäri Pu Suljetun Kiinteä Toe Musta Pumput Korkokengät dBwwxa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Stiletto Marisa Naamiointi N 34 Alustan Pumppu Korkokenkiä Nilkkalenkki Harmaa Breckelle Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Marisa N Breckelle Pumppu Stiletto Alustan Naisten Nilkkalenkki 34 Korkokenkiä Harmaa Naamiointi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Elegantti Toe Teräväkärkiset Odetina Korkokengät Tyylikäs Naisten Musta Pumput Kengät Mekko wOxfUg

Naamiointi N Pumppu Marisa Harmaa Stiletto Breckelle Naisten Nilkkalenkki Alustan Korkokenkiä 34 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kimalle Naisten Pumput Toe Korkokengät Kultaa Häät Peep Solki Stiletto Nilkkalenkki Kengät Uerescha gOFTW7F

Suomen Lyme Borrelioosi Stiletto N Pumppu Marisa Naisten Harmaa Alustan 34 Korkokenkiä Breckelle Nilkkalenkki Naamiointi ry

5 Naisten Pumppuja Tyttö Meille sininen Nro Qianzulian Kengät Musta Teräväkärkiset 12 Lämpöä Korkokenkiä 8RqwYd1x