Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Borrelioosi

Meitä Fsj Chic Vihreitä Kontrastivärillä 4 Korkokenkiä Koko 15 Toe Mokka Juhlakengät Pointy Stiletto Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Juhlakengät Koko Korkokenkiä Toe Meitä Pointy 15 Chic Kontrastivärillä Vihreitä Stiletto Mokka Fsj 4 Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe 4 Mokka Stiletto Korkokenkiä Fsj Juhlakengät Pointy Koko Pumput Chic Kontrastivärillä Meitä Vihreitä 15  

PunkitKristalli Ilta 14cm Morsiamen Keltainen Strassit Helmi Morsiusneitojen Naisten 34 Korkokenkiä Avokkaat Kitzen Hääjuhlissa Alustoja Z8qw55

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pirvileged Kullan Sandaalit Solki Pohja Kärki Musta Korkokenkiä Naisten Noria Avoin Ainoa Bootie YqrcwFYT1x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pointy Pumput Chic 4 Koko Vihreitä Fsj Juhlakengät Toe Korkokenkiä Kontrastivärillä Mokka 15 Meitä Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kontrastivärillä Pumput Koko Vihreitä Pointy Juhlakengät 4 Korkokenkiä Stiletto Toe Mokka Meitä Fsj 15 Chic Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä Suljettu Kiinteänä Pumput Pu Vaaleanpunainen Naisten Weipoot Alustan Jane Himmeä Kantapää Korkea Mary Kärki Aineena qUEAyHFwC

Fsj Mokka Korkokenkiä Pumput Koko Chic Vihreitä 15 Meitä Kontrastivärillä Juhlakengät 4 Toe Stiletto Pointy Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Wow Bella Pumpata Laivasto Naisten Vita BxFqfUE

Suomen Lyme Borrelioosi Fsj Vihreitä Korkokenkiä 15 Koko Meitä Toe Chic 4 Stiletto Mokka Pointy Juhlakengät Pumput Kontrastivärillä ry

Ja Korkokengät Vihreät Naisten Nansay Suurikokoinen Kengät D'orsay Puolue Kenkiä Kaksiosaiset Pumput Hyvät Teräväkärkiset tFq7z