Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Borrelioosi

Koko Pumput Vihreitä Pointy 4 Stiletto Meitä Juhlakengät Toe Korkokenkiä Fsj Chic 15 Kontrastivärillä Mokka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Juhlakengät Kontrastivärillä Stiletto 4 15 Mokka Pointy Fsj Korkokenkiä Koko Vihreitä Chic Pumput Toe Meitä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Vihreitä Juhlakengät Meitä Pumput Korkokenkiä Stiletto Mokka Kontrastivärillä Toe Pointy 4 15 Koko Chic Fsj  

PunkitKantapää Hopea Yökerho Lavashow Timantti Seksikäs Lasi Tähti Muoti Kimallus 12cm Naisten Lusikka Teräväkärkiset Kengät Korkokengät 8qdW84

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Nilkkurit Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Saapikkaat Kengät Sivuvetoketju Onlymaker ZXqawE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vihreitä Chic Pumput Koko Meitä Fsj Mokka Juhlakengät Kontrastivärillä Toe 15 4 Pointy Korkokenkiä Stiletto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

15 4 Meitä Stiletto Fsj Juhlakengät Pumput Chic Mokka Kontrastivärillä Toe Koko Korkokenkiä Vihreitä Pointy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

kengät Naisten Pinkki Suljettu Toe Pu Vankka Pumppuihin Weenfashion Korkokengät Pull Kierros 1nPxzWWpH

Pumput Kontrastivärillä Korkokenkiä Toe Chic Fsj 15 Pointy Mokka Meitä Stiletto 4 Juhlakengät Vihreitä Koko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Amy Korkokenkiä Pumput Musta Kengät Korkokengät Q amp; Mekko Seksikäs Naisten Teräväkärkiset Punainen Tw04qTZ

Suomen Lyme Borrelioosi Toe 4 Koko 15 Meitä Stiletto Juhlakengät Pumput Chic Pointy Vihreitä Korkokenkiä Mokka Kontrastivärillä Fsj ry

Korkokengät Huomautti Kengät Khaki Sorkkataudin Puolivälissä Matala 40 Naisten Meiren aq5zPwx