Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK Stiletto Chic Vihreitä Pointy Pumput Juhlakengät Koko Kontrastivärillä Meitä 4 Fsj 15 Korkokenkiä Mokka Toe dqnCqtK

Borrelioosi

Chic Vihreitä 4 Kontrastivärillä Juhlakengät Toe Pumput Fsj Mokka Koko Pointy 15 Stiletto Meitä Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

15 4 Chic Kontrastivärillä Fsj Vihreitä Juhlakengät Pumput Meitä Toe Korkokenkiä Koko Stiletto Mokka Pointy Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Stiletto Pumput Vihreitä Mokka Toe 15 Pointy Korkokenkiä 4 Koko Meitä Kontrastivärillä Fsj Chic Juhlakengät  

PunkitSolki Naisten Pu Ympäri Amoonyfashion Korkokenkiä Ruskea Varvas Kiinteä Pumput dIREnqf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mavirs Seksikäs Hopea Tikari Pumput Naisten Juhlamekko Korkokengät Peep Käärme Kokoja Häät Suuria Kengät Alustalla Toe Luistaa FFwfrqx4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vihreitä Chic Korkokenkiä Fsj Kontrastivärillä 15 Toe Juhlakengät Koko Meitä Stiletto Mokka Pumput Pointy 4 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Chic Toe 4 Pointy Koko Stiletto Fsj Meitä Juhlakengät Korkokenkiä Pumput 15 Mokka Kontrastivärillä Vihreitä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Teräväkärkiset Naisten Kengät Korkokengät Kiiltonahkaa Bigtree Toimivat xFq0gnYAw

Pointy Toe Kontrastivärillä Vihreitä Koko Fsj Juhlakengät Meitä Chic Pumput Mokka Korkokenkiä 15 Stiletto 4 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Uk Osapuoli Weddingdaphne Työmatkaliikenne Seksikäs Mustat Musta 36 Yökerho Elegantti 9cm Muoti eu Avokkaat Nainen Snfgoij Työtä 4 Korkokengät Aq1av

Suomen Lyme Borrelioosi Chic Fsj Juhlakengät Korkokenkiä Pumput Mokka Vihreitä Toe 15 Kontrastivärillä Meitä 4 Stiletto Koko Pointy ry

Naisten Tohveli Boot Koristeelliset Tassle Puolella Tiaan Rampage Nilkka Leikattu 5IwzqWvB