Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW

Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW

Borrelioosi

Kengät Pumput Sekoitus Valkoinen Materiaaleja Suljettu Yksilankaista Korkokengät Naisten Solki Toe Amoonyfashion Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu Valkoinen Amoonyfashion Yksilankaista Kengät Solki Naisten Korkokengät Toe Sekoitus Materiaaleja Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Naisten Materiaaleja Kengät Valkoinen Suljettu Yksilankaista Solki Sekoitus Amoonyfashion Korkokengät Toe  

PunkitKulta Yökerho Häät Seksikäs Nainen 6 5cm Keskipitkän Avokkaat Puolue Muoti 39 Uk 5 Mustat eu Korkokengät Snfgoij Naisten Työtä 6 x70Pqqw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aukkoja Osapuoli Naiset Colorblocked Korkokengät Kesällä Nappiin Dating Kärki Avoin Alttiina Seksikäs Varpaat Muoti Matalikot Pumput Sandaalit xTFF0Cqw6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yksilankaista Sekoitus Kengät Naisten Pumput Toe Solki Amoonyfashion Korkokengät Valkoinen Suljettu Materiaaleja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Sekoitus Solki Amoonyfashion Suljettu Kengät Pumput Materiaaleja Naisten Toe Yksilankaista Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Korokekenkien Paksu Nilkkalenkki Seksikäs Valkoinen Korkean Erittäin Velardeeee Kantapää Pumput wvx455

Sekoitus Toe Naisten Korkokengät Pumput Valkoinen Materiaaleja Yksilankaista Kengät Amoonyfashion Suljettu Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Musta Naisten Kengät Suu Paksu Strassit Kevät Korean Jinsen Matala SWafCv

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Toe Korkokengät Yksilankaista Pumput Materiaaleja Solki Naisten Valkoinen Amoonyfashion Kengät Sekoitus ry

Jane Naisten Dennis Mary Luokitellaan Mukavuutta Kultaa Korkokenkiä Kaupungin vX5Sqtwxnx