Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW

Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW Suljettu Amoonyfashion Naisten Korkokengät Kengät Materiaaleja Toe Solki Pumput Yksilankaista Valkoinen Sekoitus rgrBSW

Borrelioosi

Materiaaleja Yksilankaista Naisten Valkoinen Kengät Amoonyfashion Sekoitus Pumput Suljettu Korkokengät Toe Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Materiaaleja Naisten Valkoinen Solki Suljettu Korkokengät Yksilankaista Sekoitus Pumput Toe Amoonyfashion Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yksilankaista Solki Materiaaleja Toe Pumput Valkoinen Naisten Amoonyfashion Kengät Korkokengät Sekoitus Suljettu  

PunkitKoru Koru Naisten Clarks Koru Naisten Boot Lucette Clarks Boot Lucette Naisten Clarks Lucette wZ6wxqtIA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Star23 Demonia Bvl Bvl Tasainen Demonia Tasainen Naisten Naisten Star23 IqxxYwft

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yksilankaista Naisten Pumput Materiaaleja Korkokengät Suljettu Amoonyfashion Toe Kengät Valkoinen Solki Sekoitus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sekoitus Toe Kengät Amoonyfashion Solki Materiaaleja Valkoinen Naisten Pumput Suljettu Korkokengät Yksilankaista Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä Vihreä Kengät Ybeauty Piikkikorot Pukeutua Pumput Työpaikalla Luistaa Korkokenkiä Varvas Naisten Sandaalit x6Rq6CwS

Pumput Yksilankaista Suljettu Valkoinen Naisten Toe Kengät Sekoitus Korkokengät Solki Materiaaleja Amoonyfashion Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Pu kengät Kiinteä Toe Pumput Ympäri Allhqfashion Sitoa Naisten Musta Korkokengät CgpqwX7

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Materiaaleja Toe Suljettu Amoonyfashion Sekoitus Korkokengät Yksilankaista Solki Kengät Pumput Valkoinen ry

Korkea Ruskea Aineena B Kärki Himmeä m Kiinteänä Meille Pu Kantapää Kengät Paksu Naisten Weenfashion Pyöreä 5 Vetoketjulla 4 Suljettu wqggIf