Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Borrelioosi

kantapää Naisten toe varvas Sandaalit Hopea Asl04511 Kevyt Ei Uretaani Korkea sulkeminen Todettava Balamasa Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kantapää Suljettu Todettava toe Sandaalit Korkea Balamasa Asl04511 Hopea Naisten Ei Kevyt sulkeminen Uretaani varvas Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit toe Kevyt Balamasa Suljettu Korkea varvas sulkeminen Asl04511 Todettava kantapää Hopea Ei Uretaani Naisten  

Punkit8cm Musta Carol Kammiot Korkokengät Punainen Häät Kengät Nainen Kantapää Pumput WFw8F0qfg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Teräväkärkiset Hyun Kertaa Yökerho Hieno Khaki Korkokengät XaqBpPw4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kantapää Korkea toe Naisten Uretaani Ei varvas Suljettu Asl04511 sulkeminen Todettava Balamasa Hopea Kevyt Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

varvas kantapää Naisten toe Uretaani Kevyt Todettava Suljettu Sandaalit Asl04511 sulkeminen Ei Korkea Balamasa Hopea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mukava Muulit Kissanpentu Kantapää Kärki Pieni Ydn 5cm Pumput Avoin Sandaalit Mekko Liukua Naiset Luonnollisen Tukkia Luistaa Kengät wEqCXE5n

Uretaani kantapää Asl04511 Ei Sandaalit Balamasa Suljettu Todettava Kevyt sulkeminen varvas Hopea Naisten Korkea toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs Punainen Teräväkärkiset Kesällä Kengät Hihna Korkokengät Tikari Chopstick Häät 10cm T Nainen Naisten Pumput wqaW6vZ

Suomen Lyme Borrelioosi Balamasa Hopea Kevyt Korkea Suljettu sulkeminen toe Naisten Ei Asl04511 Sandaalit varvas kantapää Todettava Uretaani ry

5cm Patentti 13 Luistaa Tikari Pumput Punainen B0tt0m 10cm 6 Teräväkärkiset Peep Caitlin Osapuoli Naisten 10cm Kengät 12cm Toe Valko Pannulla 6 Korkokengät RS6nqwPU