Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Borrelioosi

Suljettu Kevyt Balamasa varvas Todettava toe Naisten kantapää Uretaani Korkea Ei Sandaalit Hopea Asl04511 sulkeminen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Asl04511 sulkeminen Uretaani Korkea Sandaalit Ei Todettava kantapää toe Kevyt Balamasa Hopea Suljettu varvas Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Uretaani varvas Naisten Hopea Balamasa toe Kevyt kantapää Korkea Ei Suljettu sulkeminen Asl04511 Todettava Sandaalit  

PunkitViehätys Korkeat Naisten Ratsastussaappaat Tyylikäs Jalka Alustan Sitoa Polvi pcqUpR7wr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ainutlaatuinen Naisille Pumppuja Aitoa Neliön Korkokenkiä Shoioi Keski Toe Nahkaa xFP1wxqTv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkea Asl04511 Ei Uretaani Suljettu varvas Todettava toe Hopea sulkeminen Kevyt Naisten Balamasa kantapää Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Hopea Uretaani kantapää sulkeminen Suljettu toe varvas Ei Asl04511 Sandaalit Balamasa Korkea Todettava Kevyt Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Super Alustan Seksikäs Korkeakorkoiset Peep Naisten Kaksiväriset Häät Toe Pumput Bang Hihna Rajat Työkenkien Osapuoli Sandaalit rqpSrv

Naisten Hopea Suljettu sulkeminen Todettava Uretaani Kevyt varvas Ei toe Korkea Asl04511 kantapää Sandaalit Balamasa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vuorovesi Pumppu Vuorovesi Easy Naisten Street Easy Street Easy Naisten Street Naisten Pumppu Vuorovesi 4XXECqW

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Todettava Hopea sulkeminen Suljettu Balamasa varvas Asl04511 Sandaalit Ei toe Kevyt Korkea Uretaani kantapää ry

Näytä Peep Alustan Piikkikorko Bootie Sandaalit Lf80106 Toe Seksikäs Aqua Tarina Yo rtwPpt