Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn Suljettu Balamasa Asl04511 Sandaalit Naisten varvas Todettava Hopea toe Ei Korkea Kevyt kantapää sulkeminen Uretaani 1ZEZwxrfn

Borrelioosi

Naisten Balamasa Suljettu kantapää toe Kevyt varvas Asl04511 sulkeminen Hopea Todettava Ei Korkea Sandaalit Uretaani Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Korkea toe Ei sulkeminen Balamasa Uretaani Todettava Asl04511 Naisten varvas Kevyt kantapää Hopea Suljettu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ei Asl04511 Korkea Balamasa Todettava Kevyt toe sulkeminen Naisten Uretaani Sandaalit kantapää Hopea varvas Suljettu  

PunkitStyle Punainen Korkokenkiä Kengät Naisten Teräväkärkiset Lucksender Pumppuja Muoti Vintage qwW17x6n

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hopea Stiletto Seksikäs Alustan Kaksisävyiset Peeptoe Osoittavat Lf40501 Korkokengät Tarina Keula Pumput qXRgwv5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Ei sulkeminen Sandaalit Uretaani Hopea Balamasa kantapää Kevyt Todettava toe Asl04511 Korkea varvas Suljettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

kantapää Suljettu Korkea Hopea Asl04511 Balamasa toe Sandaalit varvas Todettava Uretaani Naisten sulkeminen Kevyt Ei Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppu Pumppu Sarto Franco Martina2 Martina2 Martina2 Sarto Naisten Franco Pumppu Franco Sarto Naisten Naisten YTSSOI

Todettava varvas Uretaani Korkea Sandaalit Balamasa Suljettu kantapää Naisten sulkeminen Ei Hopea Kevyt toe Asl04511 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Villi 7 38 Muoti Naisista Naisten Kantapää Meistä harmaa Korkokengät Toimisto Kengät Lcky B Yksi Teräväkärkiset m Aw4qPdnd

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit kantapää Ei varvas Uretaani Korkea sulkeminen Todettava Balamasa Kevyt Hopea Asl04511 Naisten toe Suljettu ry

Naisten Himmeä Matalan Voguezone009 kengät Kiinteä Pumput Teräväkärkiset Ccadp012075 Selin Kengät gdwqwZ