Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Borrelioosi

Alusta Varvas Sandaali Pumppu Dellytop Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Naiset Velvet Musta Suljettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alusta Naiset Musta Varvas Velvet Dellytop Suljettu Kengät Pumppu Korkokenkiä Nilkkalenkki Sandaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Dellytop Alusta Varvas Velvet Pumppu Kengät Sandaali Nilkkalenkki Naiset Musta Korkokenkiä Suljettu  

PunkitNeliö Kantapäät Korkea Musta Jieeme Aitoa Muoti Naisten Hihna Kengät Sininen Solki Hyvät Nahkaa qpnwC1EF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paksu Weipoot Materiaali Jousin Pumput Pehmeä Korkokenkiä Avoin Peep Vaaleanpunainen Pu Naisten Kiinteät Varpaat rrIZgq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Velvet Nilkkalenkki Korkokenkiä Dellytop Musta Alusta Kengät Varvas Naiset Pumppu Sandaali Suljettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Varvas Dellytop Velvet Kengät Naiset Korkokenkiä Alusta Musta Suljettu Nilkkalenkki Pumppu Sandaali Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Kristalli Timantti Glitter Morsiamen Chunse Upea Iltamat Korkokengät Häät Korkokengät Kengät Väri 6wTxCfndq

Kengät Dellytop Pumppu Sandaali Suljettu Varvas Musta Korkokenkiä Alusta Naiset Velvet Nilkkalenkki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Malleja Lenkkarit Kenkiä Imettävien Potkuja Painetut Sairaanhoitaja CEtwqt

Suomen Lyme Borrelioosi Velvet Varvas Pumppu Korkokenkiä Sandaali Nilkkalenkki Musta Dellytop Suljettu Kengät Naiset Alusta ry

Alusta Naisten M Miellyttäjä Sandaali Ecp619g G 0qwIO