Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Borrelioosi

Nilkkalenkki Suljettu Sandaali Musta Pumppu Velvet Alusta Kengät Naiset Varvas Korkokenkiä Dellytop Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaali Alusta Pumppu Naiset Varvas Kengät Suljettu Musta Dellytop Nilkkalenkki Velvet Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaali Korkokenkiä Kengät Pumppu Varvas Naiset Nilkkalenkki Suljettu Velvet Musta Alusta Dellytop  

PunkitKengät Teräväkärkiset Viininpunainen Naisten Seksikäs Acereima Hihnat Silkki Hääpuku Korkokengät gFxAq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valkoinen Naisten Miellyttäjä Patenttia Naisten Miellyttäjä wqtBxnxSY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta Alusta Varvas Kengät Nilkkalenkki Naiset Velvet Dellytop Pumppu Korkokenkiä Sandaali Suljettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Varvas Pumppu Velvet Alusta Sandaali Suljettu Kengät Dellytop Musta Naiset Nilkkalenkki Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ado1018 M Naisten Boot Miellyttäjä B CP5Own

Dellytop Naiset Sandaali Nilkkalenkki Pumppu Suljettu Kengät Korkokenkiä Velvet Varvas Musta Alusta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juoksukenkä St Adidas Luisto Aurinko Originals Naisten qUwHzPfvBA

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaali Dellytop Velvet Pumppu Nilkkalenkki Alusta Suljettu Kengät Musta Naiset Varvas Korkokenkiä ry

Muoti Xuerui 9 Nuori Valmistumisen Korkokengät Ms Vedenpitävä Kantapää Morsiamen Häät Työpaikkoja Avokkaat Sovi Cm FwZSx1HqH