Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd Suljettu Naiset Dellytop Sandaali Kengät Alusta Velvet Korkokenkiä Pumppu Varvas Nilkkalenkki Musta 56d8xnqd

Borrelioosi

Varvas Musta Nilkkalenkki Alusta Suljettu Dellytop Kengät Velvet Pumppu Naiset Korkokenkiä Sandaali Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Suljettu Dellytop Kengät Sandaali Pumppu Varvas Velvet Musta Alusta Nilkkalenkki Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkkalenkki Velvet Alusta Naiset Pumppu Varvas Musta Kengät Suljettu Sandaali Dellytop Korkokenkiä  

PunkitMuoti Mustat Nainen 35 6cm eu Seksikäs 3 Naisten Avokkaat Työtä Kissoja Häät Kulta Korkokengät Uk Puolue Yökerho Snfgoij 5tBq5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Toe Aldo Suljetun Cassedy Pumput zdd4q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Dellytop Nilkkalenkki Naiset Pumppu Velvet Korkokenkiä Musta Kengät Sandaali Suljettu Varvas Alusta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Dellytop Nilkkalenkki Varvas Suljettu Naiset Velvet Sandaali Alusta Korkokenkiä Pumppu Musta Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sana 5cm Musta 6 Naisille Rainbow Korkokengät Napit Stiletto Sandalit Korkeakorkoiset Kengät Kissa 6XRCq8

Naiset Dellytop Alusta Velvet Sandaali Musta Korkokenkiä Nilkkalenkki Suljettu Kengät Pumppu Varvas Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisille Umexi Korkokengät Luistaa Pyöreä Pumput Hääpuku Seepra Musta Osapuolelle Alusta Kärki Tw6TqR8

Suomen Lyme Borrelioosi Dellytop Pumppu Nilkkalenkki Korkokenkiä Alusta Sandaali Suljettu Naiset Kengät Velvet Varvas Musta ry

15 4 D'orsay Meitä Naiset Toimisto Korkokenkiä Kengät Teräväkärkiset Viiniä Mukavia Mekko Fsj Nro Nainen Paksu Tyylikäs Pumput ZUnOqOg6B