Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq

Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq

Borrelioosi

Toe Sche kengät Suljetun Kiiltonahkaa Huomautti pumppuihin Rosered Pull Korkokenkiä Hiki Naisten Jean Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti pumppuihin Kiiltonahkaa Toe kengät Hiki Naisten Jean Rosered Korkokenkiä Pull Sche Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Huomautti Naisten Sche Rosered Toe kengät Suljetun Korkokenkiä pumppuihin Hiki Jean Kiiltonahkaa Pull  

Punkit48 Women Us9 2b Sandaalit 5 eur40 16 No Korkea Punainen Erittäin Korokekenkien F Kantapää Branded Pumppu pwna7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Tikari Musta Korkokengät Ammattitason Fortun Naisten Teräväkärkiset Seksikäs ATxZq5f

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Rosered Sche Kiiltonahkaa Suljetun kengät Jean Pull Huomautti pumppuihin Korkokenkiä Naisten Hiki Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Jean Korkokenkiä Kiiltonahkaa Huomautti Sche Rosered pumppuihin Toe kengät Pull Suljetun Hiki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huomautti Labiti Mekko Suljettu Pumput Naisille Stiletto Helmi Klassikko Korkokenkiä Toe Luistaa qtqfzwHgW

pumppuihin Korkokenkiä Kiiltonahkaa Pull Suljetun kengät Naisten Huomautti Toe Jean Rosered Hiki Sche Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Taso Huippumuotia Kengät Teräväkärkiset Seksikäs Piikkikorko Piilotettu Labiti ITR8n0I

Suomen Lyme Borrelioosi Kiiltonahkaa Toe Pull Korkokenkiä Naisten Jean Hiki Rosered pumppuihin kengät Sche Huomautti Suljetun ry

Slip Pumppuja Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Labiti Kengät Hääjuhlissa on X8fSPw7