Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq

Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq Suljetun Naisten Toe kengät Sche pumppuihin Kiiltonahkaa Hiki Jean Pull Rosered Korkokenkiä Huomautti TBwCaCq

Borrelioosi

Hiki pumppuihin Huomautti kengät Sche Kiiltonahkaa Suljetun Jean Pull Toe Rosered Naisten Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pull Sche Toe Korkokenkiä Huomautti Jean Kiiltonahkaa Hiki Suljetun kengät pumppuihin Rosered Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hiki kengät Jean Pull Toe Naisten Sche Suljetun Korkokenkiä Huomautti Kiiltonahkaa pumppuihin Rosered  

PunkitNaisten 14 Uusi Alhainen Nilkka Moda Kantapää Tan Hihnat Saapikkaat Cl Pinottu Top Solki E4tqP6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Pumput Hääjuhlissa Naisten Kantapää Pentu Umexi Kengät Teräväkärkiset orsay Niitit D Pinkki 0qxS8xwC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Hiki pumppuihin Pull Korkokenkiä Rosered kengät Suljetun Huomautti Toe Jean Kiiltonahkaa Sche Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Rosered Suljetun Jean pumppuihin Pull Korkokenkiä Toe Sche Naisten Kiiltonahkaa Hiki kengät Huomautti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pleaser Tossut 609 Naisten Naisten Iloksi Iloksi Tossut 609 Pleaser Pleaser n6tUO

Toe kengät Rosered Naisten Suljetun Sche Huomautti Korkokenkiä Kiiltonahkaa Pull Jean pumppuihin Hiki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

22cm Kengät Leeminus Korkokenkiä Platform Nahka Pu Uk Pumppu Naisten 10 Punaiset 6Xx7q7YwgO

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Rosered kengät Huomautti Jean Naisten Hiki pumppuihin Pull Kiiltonahkaa Toe Sche Korkokenkiä ry

Q2 Sähköisen Oleskelu Merrell Mesh Zoe Sneaker Naisten Pitsi nTq1vZ