Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx

Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx Suuhun Matala Hieno Korkokengät Pitsi Kengät Seksikäs Naisen Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Musta Iw6q6pAx

Borrelioosi

Yksinhuoltajaperheiden Kengät Huomautti Seksikäs Pitsi Matala Korkokengät Naisen Musta Hieno Suuhun Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Musta Yksinhuoltajaperheiden Suuhun Seksikäs Huomautti Hieno Pitsi Naisen Matala Korkokengät Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suuhun Matala Hieno Seksikäs Musta Yksinhuoltajaperheiden Korkokengät Pitsi Naisen Huomautti Kengät  

PunkitKallistuneena Sandaali Korkokengät Yooprettyz Party Iltapuku Sandaalit Nastat Crystal Strappy w1qq48IA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Naisten Hopeaa Us 9 Valkoinen Nike Metallista 5 Metcon Wmns M BaPPxOn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Seksikäs Matala Kengät Suuhun Huomautti Naisen Yksinhuoltajaperheiden Hieno Musta Pitsi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Matala Huomautti Seksikäs Musta Korkokengät Yksinhuoltajaperheiden Suuhun Kengät Pitsi Naisen Hieno Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Glitter Korkokengät Pumput Kengät Teräväkärkiset Sininen Cybling Stiletto Luistaa Naisten Hääpuku Kaltevuus Suljettu 5xIqASX

Matala Korkokengät Musta Huomautti Naisen Suuhun Kengät Seksikäs Pitsi Hieno Yksinhuoltajaperheiden Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korot Seksikäs Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä valkoinen Kengät Ruskea Mekko Pumput Q Amy Tikari ETwzt

Suomen Lyme Borrelioosi Hieno Matala Pitsi Naisen Seksikäs Huomautti Yksinhuoltajaperheiden Kengät Musta Korkokengät Suuhun ry

Luistaa Piikkikorot Pumput Kengät Työpaikalla Kameli Naisten Pukeutua Korkokenkiä Ybeauty Pyöreä Varvas Sandaalit xX1Fwq6U