Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Borrelioosi

Sweet Korkokenkiä Kengät Tirahse Teräväkärkiset Punainen Pumput Monivärinen Naisten Toe Luistaa Hääpuku Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Sweet Kengät Monivärinen Hääpuku Pumput Naisten Tirahse Toe Punainen Teräväkärkiset Luistaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Hääpuku Toe Korkokenkiä Naisten Teräväkärkiset Tirahse Monivärinen Punainen Kengät Luistaa Sweet  

Punkit41 Mekko Musta Kiiltonahkaa Koko Kantapää Suuri Tikari Vaaleanpunainen EgqwxR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Florent West Nine Mokka West Nine Naisten gqxIwnRY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset Tirahse Toe Kengät Punainen Sweet Naisten Monivärinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Luistaa Teräväkärkiset Korkokenkiä Toe Punainen Naisten Hääpuku Kengät Tirahse Pumput Monivärinen Sweet Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pinkki Materiaali Pumput Pyöreä Toe Solki Korkokenkiä Vankka Suljetun Naisten Pehmeä kengät Weipoot UAPBx

Naisten Kengät Toe Punainen Luistaa Sweet Hääpuku Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä Monivärinen Tirahse Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Chris Mekko Nude Kantapää Narusandaalit Pentu Pumput Teräväkärkiset Slingback t Nastoitettu Kengät Naisten Matta 5 13 Kultatappinysty Nastoilla rq1rBwv

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Luistaa Hääpuku Punainen Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Pumput Toe Sweet Monivärinen Tirahse ry

Ybeauty Kengät Korkokenkiä Naisten Valkoinen Häät Lohko Suljettujen Teräväkärkiset Pumput Kukka Luistaa x1TgxqROw