Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Borrelioosi

Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Punainen Hääpuku Pumput Luistaa Tirahse Sweet Toe Monivärinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Monivärinen Naisten Punainen Hääpuku Toe Korkokenkiä Teräväkärkiset Tirahse Sweet Luistaa Pumput Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset Luistaa Monivärinen Naisten Punainen Sweet Hääpuku Tirahse Kengät  

PunkitSivuvetoketju Teräväkärkiset Saappaat Umexi Stiletto Juhlamekko Korkokengät Häät Nilkkalenkki Kengät RnH1xY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Cross Sandaalit Solmia Toe Luistaa Criss Peep Stiletto Ubeauty Rusetti Avokkaat Naisten SqHz5tgxg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Korkokenkiä Hääpuku Tirahse Luistaa Monivärinen Kengät Teräväkärkiset Punainen Sweet Toe Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Monivärinen Pumput Hääpuku Teräväkärkiset Tirahse Kengät Naisten Punainen Korkokenkiä Luistaa Sweet Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pleaser Flamingo Rg 808gf C Naisten Sandaalit 0xzqwTn60r

Toe Tirahse Kengät Pumput Teräväkärkiset Luistaa Hääpuku Naisten Monivärinen Sweet Punainen Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tuomioistuin Matala Yökerho Korokekenkien Osapuoli Naisten Korkokengät Stiletto Häät Lsm Suuhun Pumput kantapäät 0wIRqzRT6

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Luistaa Toe Punainen Teräväkärkiset Naisten Monivärinen Hääpuku Tirahse Kengät Sweet Pumput ry

Uusi Lh Nukka Korkokenkiä Väri Kuuluisan Naisten Kokoa Yu Nilkka Sitoa Sandaalit 37 Hihnat Turkin Varvas Stiletto Tuulet Strappy Laatu qtfA7t