Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Sweet Tirahse Pumput Toe Naisten Kengät Luistaa Hääpuku Korkokenkiä Monivärinen Teräväkärkiset Punainen UOwOq7xrd

Borrelioosi

Naisten Luistaa Korkokenkiä Punainen Hääpuku Sweet Toe Pumput Teräväkärkiset Kengät Monivärinen Tirahse Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Monivärinen Pumput Punainen Hääpuku Tirahse Sweet Korkokenkiä Toe Luistaa Naisten Kengät Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Punainen Tirahse Naisten Luistaa Sweet Kengät Toe Monivärinen Pumput Hääpuku Korkokenkiä  

Punkitkengät Korkokenkiä Pull Peep Avoin Musta Weipoot Kärki pumppuihin Solid Naisten xOaZfZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Iltana Strassit Arpel Naisten Klassinen Kengät Muodollista Vaaleanpunainen Unelma Kantapää Mokka Pumput Marja Uusi Matalan Paria Tanssi X04qAxT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Monivärinen Punainen Pumput Sweet Luistaa Korkokenkiä Kengät Tirahse Naisten Toe Hääpuku Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Monivärinen Pumput Luistaa Tirahse Teräväkärkiset Toe Naisten Sweet Punainen Korkokenkiä Kengät Hääpuku Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Louferi Fsj Muoti Muulit Sandaalit Satiini Mitoittaa Tikari Kuninkaallinen Korkokengät Naisten 15 Teräväkärkiset Meitä 4 pRWq8wrgR

Monivärinen Toe Teräväkärkiset Hääpuku Sweet Naisten Korkokenkiä Pumput Kengät Tirahse Luistaa Punainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset T Paljetteja Osapuolen heinäkuussa Naisten Kimallus Seksikäs Yökerho Kengät Yksinhuoltajaperheiden Mustat Korkokengät Korkokenkiä Pumput rqafqUwXx

Suomen Lyme Borrelioosi Monivärinen Teräväkärkiset Kengät Toe Naisten Korkokenkiä Sweet Hääpuku Tirahse Luistaa Pumput Punainen ry

Kengät Häät Yökerho Paljetteja Tikari Korkokenkiä Vedenpitävä Naisten Super Gold46 Seksikäs 1WHfw0qRv0