Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5

Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5

Borrelioosi

Teräväkärkiset Kengät Naisten Mekko Aiweiyi Musta Korkokengät Pumppu Niitit Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppu Korkokenkiä Aiweiyi Kengät Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Niitit Mekko Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Musta Naisten Pumppu Mekko Korkokengät Aiweiyi Teräväkärkiset Korkokenkiä Niitit  

PunkitKesän Ilta Wwux Kaupankäynti Soljen Sandaalit Peep Kengät Toe Mokka Yksinkertainen Nilkka Naisten Nahka Osapuolen 10cm 37 Näyttää Tikari Musta Korkokengät 1SxwqS5f6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapää Muoti Martin Lyhyt Paksu Berteri Naisen Saappaat Naisten AqYnYxE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Musta Teräväkärkiset Pumppu Niitit Aiweiyi Kengät Korkokengät Mekko Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Niitit Korkokengät Pumppu Kengät Teräväkärkiset Naisten Mekko Korkokenkiä Aiweiyi Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Vetoketju Pumppuja Kengät Nilkan Plarform Jane Ybeauty Kantapäät Bowknot Leikattu Musta Mary Saappaat Korkokenkiä Naisten 0IxwRq7Rz

Niitit Aiweiyi Teräväkärkiset Pumppu Korkokenkiä Korkokengät Musta Kengät Naisten Mekko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Sivuvetoketjut pinkki Mekko Saappaat Korkokenkiä Tikari Sini Kengät Ydn Saapikkaat Naiset 6v8qwq5

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Aiweiyi Pumppu Musta Korkokenkiä Mekko Kengät Niitit ry

Löytää Bootie Saappaat Korkokengät Ruusu Bangfox Niitti Naisten Kiila Nilkan BWqRAPA0w