Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5

Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5 Teräväkärkiset Korkokengät Niitit Naisten Musta Korkokenkiä Pumppu Aiweiyi Kengät Mekko OAqRn5

Borrelioosi

Niitit Korkokenkiä Teräväkärkiset Kengät Korkokengät Musta Mekko Naisten Pumppu Aiweiyi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Naisten Niitit Musta Teräväkärkiset Aiweiyi Pumppu Korkokengät Mekko Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Naisten Aiweiyi Kengät Niitit Mekko Pumppu Korkokenkiä Teräväkärkiset Musta  

PunkitMuokata Hyvät Naisten Kengät Suurikokoinen Nansay Kiinteät Teräväkärkiset Hääjuhlissa Pumput Oranssi Tikari Korkokengät zfa1zwXxq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Tikari Teräväkärkiset Kengät Paljetein Matalia Temperamentti Naisten Syksyllä Muoti Suun B Korkokenkiä 8xBHnwgq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Teräväkärkiset Pumppu Korkokengät Niitit Kengät Mekko Musta Korkokenkiä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Musta Kengät Pumppu Korkokengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Mekko Aiweiyi Niitit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Harjakattoisia Kengät Nahka Korkokenkiä Meiren Naisten 37 Teräväkärkiset Tikari 8qxOd

Mekko Naisten Teräväkärkiset Aiweiyi Pumppu Korkokenkiä Niitit Musta Korkokengät Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Odetina Terävä Naisten Korkokengät Mekko Kärki Tulosta Seksikäs Kengät Pumput Keltainen Piikkejä Käärme 1qC1Brw

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Pumppu Korkokengät Musta Niitit Naisten Korkokenkiä Kengät Mekko Aiweiyi ry

Naisten Musta Koko Pumput Jane 5 Mary Korkokengät Nilkkalenkki Alustan Joogo Stiletto Juhlakengät dfHSwqd