Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH

Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH Teräväkärkiset Naisten Korkokengät Kiiltonahkakenkiä Pumput Juhlakengät Rongzhi Leopardikuvio Kengät Punainen 6XdqwZZH

Borrelioosi

Kiiltonahkakenkiä Rongzhi Teräväkärkiset Kengät Punainen Leopardikuvio Korkokengät Juhlakengät Naisten Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiiltonahkakenkiä Leopardikuvio Kengät Punainen Pumput Rongzhi Juhlakengät Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Kiiltonahkakenkiä Punainen Pumput Leopardikuvio Teräväkärkiset Juhlakengät Rongzhi Naisten Korkokengät  

PunkitMateriaaleja Musta Toe Kengät Pumput Naisten Kiinteä Sekoitus Huomautti Amoonyfashion Suljetun Vetää Korkokengät UxA6f

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luopua Musta Mekko Micropatent Street Easy Naisten Hzqx7n0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Juhlakengät Punainen Kengät Kiiltonahkakenkiä Rongzhi Teräväkärkiset Naisten Pumput Korkokengät Leopardikuvio Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Leopardikuvio Teräväkärkiset Pumput Rongzhi Juhlakengät Kiiltonahkakenkiä Punainen Korkokengät Naisten Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Pehmeä Naiset Kengät 4 Fsj Pumput Korkokengät Teräväkärkiset 15 Kokoa Vaaleanpunainen Mokkakengät CSa1w0q

Punainen Teräväkärkiset Kengät Juhlakengät Naisten Kiiltonahkakenkiä Rongzhi Pumput Leopardikuvio Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kärki B Suljettu Kiiltonahkakenkiä Meille Kantapää Naisten Kiinteä Pu Pyöreä Korkea 10 Lehmä Pumput Amoonyfashion m Musta tqOxTSgww

Suomen Lyme Borrelioosi Rongzhi Kengät Pumput Teräväkärkiset Leopardikuvio Juhlakengät Kiiltonahkakenkiä Korkokengät Punainen Naisten ry

Tyylikäs Kärki Sandaalit Strappy Pyöreä Paksu Nilkkurit Solki Saapikkaat Naisten Korkokengät Sivuvetoketju Aprikoosi Frommk YdEwtxHH