Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Borrelioosi

Pumput Iso Koko Qianzulian Korkokenkiä Ompelemalla Teräväkärkiset Naisten Juhla Osapuolelle Musta Kengät Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ompelemalla Pumput Teräväkärkiset Naisten Iso Osapuolelle Qianzulian Musta Juhla Korkokenkiä Kengät Korkokengät Koko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Korkokenkiä Qianzulian Ompelemalla Kengät Musta Teräväkärkiset Osapuolelle Iso Naisten Pumput Koko Juhla  

PunkitKengät Osapuoli Alustan Beige Nilkkurit Naisten Seksikäs Korkokengät Punk Odetina Paksu 7q8f4C4x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Clarks Kiila Shae Naisten Caslynn Hiekkaa Sandaali PPwrBUcAqg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Koko Juhla Korkokengät Pumput Ompelemalla Teräväkärkiset Osapuolelle Qianzulian Naisten Korkokenkiä Iso Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhla Naisten Kengät Korkokengät Korkokenkiä Iso Musta Pumput Koko Osapuolelle Qianzulian Teräväkärkiset Ompelemalla Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naiset Muotitietoinen Iltana Tumma Prom Fsj Osapuoli Korkokengät Kengät 4 Leopardi 15 Meille Nro Pumput Kultapiisku Teräväkärkiset 4Swxdq5U

Korkokengät Iso Kengät Koko Korkokenkiä Juhla Osapuolelle Naisten Qianzulian Teräväkärkiset Ompelemalla Pumput Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit hihna Ja T Terävä Pumput Kantapää Ybeauty Stiletto Soljen Nilkka Aineena Kärki Kiinteänä Korkea Naisten Kengät Musta Punainen wqBafXnIX

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Teräväkärkiset Ompelemalla Naisten Iso Koko Musta Osapuolelle Korkokengät Juhla Qianzulian Pumput Korkokenkiä ry

Naisten Sorkat Tummanruskea Salpa Naisten Sorkat qEzrpE