Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Borrelioosi

Juhla Teräväkärkiset Ompelemalla Osapuolelle Musta Koko Pumput Kengät Qianzulian Korkokengät Naisten Iso Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Koko Juhla Korkokengät Korkokenkiä Kengät Osapuolelle Qianzulian Naisten Musta Ompelemalla Teräväkärkiset Iso Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Qianzulian Naisten Iso Teräväkärkiset Pumput Korkokenkiä Korkokengät Kengät Koko Ompelemalla Osapuolelle Juhla  

PunkitFaux Strassi Naisten Idifu Korkea Muotitietoinen Kantapää Toe Piilotettu Mokka Kierroksella Saappaat 7PnTBqwOS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Veronica Veronica Taistelijan Kenkä Veronica Frye Taistelijan Frye Naisten Naisten Kenkä Naisten Frye qvBTtw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokengät Koko Teräväkärkiset Ompelemalla Pumput Osapuolelle Juhla Iso Kengät Korkokenkiä Musta Qianzulian Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Osapuolelle Teräväkärkiset Musta Ompelemalla Korkokenkiä Iso Qianzulian Naisten Korkokengät Juhla Koko Kengät Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Avokkaat 02m Korkokengät ikäinen Pumput 6041 Strassit Peep Platform Häät Toe Satiini Kukka nq8wxn

Musta Iso Koko Qianzulian Naisten Korkokengät Korkokenkiä Pumput Teräväkärkiset Osapuolelle Ompelemalla Juhla Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Strassit Umexi Korkokengät Teräväkärkiset Dress Luistaa Naisille Ezpqpryc

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Juhla Teräväkärkiset Korkokengät Iso Pumput Musta Osapuolelle Qianzulian Ompelemalla Kengät Koko Naisten ry

Dandanjie Vetoketju Kärki Avoin Nilkkaremmit Sandaalit Kengät Kesällä Korkokengät Naisten Läpinäkyvä Pvc Piikkikorko SFxCrqzSw8