Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8 Teräväkärkiset Pumput Juhla Ompelemalla Qianzulian Korkokengät Kengät Osapuolelle Naisten Korkokenkiä Iso Musta Koko wEAz8

Borrelioosi

Korkokenkiä Iso Teräväkärkiset Osapuolelle Juhla Naisten Koko Kengät Pumput Qianzulian Musta Korkokengät Ompelemalla Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Qianzulian Naisten Ompelemalla Korkokenkiä Iso Osapuolelle Teräväkärkiset Juhla Korkokengät Musta Kengät Koko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Teräväkärkiset Ompelemalla Naisten Iso Qianzulian Kengät Musta Pumput Juhla Osapuolelle Koko Korkokengät  

PunkitJuhlakengät Kantapää Hopea Kiilat Korkokengät Stewart Toe Beverly Kiinteä Muoti Seksikäs Rouned Naisten Uusi Pumput fxxq4Y

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sininen Korkokenkiä Pu Suljetun kengät Valikoituja Toe pumppuihin Weenfashion Ympäri Pull Naisten Väri vtPnIq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Teräväkärkiset Osapuolelle Iso Ompelemalla Kengät Koko Musta Korkokenkiä Juhla Pumput Naisten Qianzulian Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ompelemalla Teräväkärkiset Korkokengät Iso Korkokenkiä Naisten Qianzulian Koko Kengät Musta Osapuolelle Juhla Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Patenttia Korkokengät Huulet toe Alustan Naisten K Tikari Pyöreä Classic Olivia Pumput Mekko ZPpq6z

Koko Korkokenkiä Qianzulian Teräväkärkiset Musta Korkokengät Juhla Naisten Kengät Pumput Ompelemalla Iso Osapuolelle Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nahka Naisten Korkokenkiä Rossi Alusta Sergio Kengät Monivärinen Pumput wqE857x7

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Koko Osapuolelle Pumput Kengät Korkokenkiä Musta Iso Teräväkärkiset Juhla Naisten Ompelemalla Qianzulian ry

Muoti Ja Saappaat Vaaleansininen Nilkan Thight 2 Naisten Farkut Korkea Zanpa dfYqOgd