Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T

Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T

Borrelioosi

Chris 14 Teräväkärkiset Slingback Punainen Korkokengät S0le Naisten t Kengät Pumput Nahkasandaalit Nastoitettu Keltainen Strappy 4 piip Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

t Nahkasandaalit S0le Kengät piip Slingback Strappy Korkokengät Teräväkärkiset Punainen Chris Keltainen Naisten Nastoitettu 4 Pumput 14 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

14 4 Korkokengät Naisten Keltainen Nahkasandaalit Slingback Pumput S0le Nastoitettu Chris Kengät t Teräväkärkiset Strappy Punainen piip  

PunkitCcbubble Kävelyttää Viininpunainen Naiset Kengät Korot Velvet Estää nwO8qxPC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Harmaa Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Naisten Dress Kengät Stiletto Yvaxxwq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahkasandaalit Korkokengät Teräväkärkiset piip 4 Strappy Pumput Punainen Nastoitettu Naisten Kengät S0le 14 Keltainen Chris Slingback t Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nastoitettu Pumput Chris 4 Punainen S0le Keltainen Korkokengät 14 Kengät Strappy Nahkasandaalit piip t Teräväkärkiset Slingback Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten 5 5 Korkokengät Clarks Mayra Musta Kyyhkynen Fx66CwAqS

S0le Strappy Naisten t Kengät Nahkasandaalit Slingback Pumput Korkokengät Keltainen Chris Nastoitettu 4 piip Punainen 14 Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten 12 Napsia Saappaat Koot 5 Kohokuvioitu Vedettävä Cowboy B Varvas 14 Tuuman amp; Päälle Ahdistuneita Nastoilla Ruskea Corral S4qwdaS

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Nahkasandaalit Korkokengät S0le t 4 Pumput Keltainen Teräväkärkiset Naisten Punainen 14 Chris Strappy Slingback Nastoitettu piip ry

Sandaalit Sandaalit Muoti Kengät Iltamat Tikari Kesän Koko Korkokengät Korkokenkiä Prom Morsiamen Naisten Tx46f