Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T

Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T Teräväkärkiset Slingback S0le Kengät Nastoitettu Nahkasandaalit t Keltainen Strappy 14 Chris piip 4 Naisten Pumput Punainen Korkokengät UfnSwx4T

Borrelioosi

Naisten Chris S0le 4 piip Korkokengät Punainen Nahkasandaalit Pumput Kengät t Keltainen Strappy Teräväkärkiset 14 Slingback Nastoitettu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

14 t piip Keltainen Teräväkärkiset S0le Punainen Strappy Korkokengät Pumput Nahkasandaalit Slingback Kengät Naisten Nastoitettu 4 Chris Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keltainen Slingback Kengät piip Korkokengät Teräväkärkiset S0le t Punainen Nahkasandaalit Pumput 14 Naisten Nastoitettu Strappy Chris 4  

PunkitSaapikkaat Sitoa Paksu Nilkan Naisten Persikka Eclimb Sotilaallinen Korkokenkiä Alustan aHz1nx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pink 1 Korkeat Chic Alhainen Sitoa Nilkan Naisten Saappaat Selin Lehmän Saapikkaat Mokka Martin WWxwOBqU7P

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Chris S0le Strappy Nahkasandaalit 4 Nastoitettu Slingback piip Korkokengät Kengät Punainen Pumput Teräväkärkiset Keltainen t 14 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

t Keltainen Kengät Pumput Nahkasandaalit Chris Naisten Punainen Teräväkärkiset Strappy Nastoitettu 14 Slingback Korkokengät 4 piip S0le Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Lifestride Juliana Lifestride Kiila Naisten Juliana Kiila Naisten Pumpun Pumpun vpwxBFITn

Strappy Nastoitettu Teräväkärkiset Naisten piip Keltainen Punainen Slingback Pumput Nahkasandaalit Korkokengät Kengät S0le 14 4 Chris t Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hääjuhlissa eu Uk 5 10cm Seksikäs Snfgoij 38 Harmaa Työtä Mustat Yökerho Nainen Avokkaat 5 Korkokengät Muoti xAWqPR0HwS

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten 4 Kengät t S0le piip 14 Keltainen Chris Nastoitettu Punainen Slingback Nahkasandaalit Teräväkärkiset Strappy Pumput Korkokengät ry

Teräväkärkiset Häät Kevät Nahka Kengät Kaunis Kesä Pumput Pu Rouvan Korkokengät Stiletto Naisten Seksikäs wqzAtt