Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Borrelioosi

Tasavalta Kantapää Geneettinen Kameli Venyvä Kenkä Nilkka Pyöreä Cherrymad Korkea Lohko Boot Teräväkärkiset Bootie Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tasavalta Boot Teräväkärkiset Kantapää Geneettinen Toe Kenkä Cherrymad Venyvä Pyöreä Korkea Kameli Lohko Nilkka Bootie Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Cherrymad Nilkka Kameli Bootie Geneettinen Korkea Kantapää Kenkä Tasavalta Pyöreä Venyvä Lohko Teräväkärkiset Boot  

PunkitKorsetti Toe Huomautti Pumput Väritöille Naisten Suljetun Korkokengät Loslandifen Mix Oranssi AqEwIU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Harmaa Juhlakengät Koko Alustan Korkokengät Pumput Tikari Pyöreä Naisten 6 Varvas a7q6Z0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Venyvä Korkea Pyöreä Boot Kenkä Geneettinen Lohko Toe Teräväkärkiset Kameli Nilkka Cherrymad Kantapää Tasavalta Bootie Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Toe Korkea Kantapää Kameli Kenkä Lohko Geneettinen Venyvä Nilkka Tasavalta Bootie Cherrymad Teräväkärkiset Boot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Korkokengät Mekko Nilkkalenkki Korkokenkiä Naisten Strassi Aiweiyi Punainen Alustan Toe Peep 8wzq8xY6

Pyöreä Venyvä Lohko Korkea Cherrymad Kenkä Teräväkärkiset Nilkka Bootie Boot Tasavalta Kameli Geneettinen Kantapää Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suurikokoinen Teräväkärkiset Tikari Musta Kengät Kiinteitä Puolue Pumput Korkokengät Naisten Hyvät Nansay Taivas qOFBEB

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Teräväkärkiset Korkea Lohko Kantapää Kameli Kenkä Venyvä Geneettinen Boot Cherrymad Bootie Pyöreä Tasavalta Nilkka ry

Nauhat Retro Piikkikorko Polvisukat Suljettu Violetti Naisten Toe Tulostaa Umexi Kukka Saapikkaat wqFYtcUv