Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Borrelioosi

Kenkä Tasavalta Cherrymad Geneettinen Bootie Toe Nilkka Teräväkärkiset Korkea Kameli Lohko Pyöreä Boot Kantapää Venyvä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tasavalta Kenkä Kantapää Teräväkärkiset Bootie Lohko Pyöreä Boot Nilkka Kameli Venyvä Geneettinen Cherrymad Toe Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Toe Kenkä Kameli Venyvä Teräväkärkiset Bootie Cherrymad Geneettinen Tasavalta Boot Nilkka Kantapää Korkea Lohko  

PunkitPumput Juhlakengät Leopardi Slingback Korkokenkiä leopardi Tikari Harmaa Naisten Ydn PqB4OO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Beige Meitä Fsj Avokärkinen Koko Naisten Muoti Juhlakengät Sandaalit 15 Strappy Häät 4 EP7q7wpn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkka Tasavalta Geneettinen Teräväkärkiset Boot Kenkä Lohko Kameli Bootie Toe Cherrymad Korkea Pyöreä Venyvä Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Boot Kenkä Cherrymad Bootie Nilkka Lohko Toe Venyvä Kantapää Tasavalta Geneettinen Kameli Pyöreä Korkea Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Msm4 Koriste Avokkaat Ohut Luistaa Naisten 414 Kukka Tikari Värikäs Kantapää 12cm Hieno Korkea Teräväkärkiset Tekstuuri RHaYHTqP

Nilkka Kantapää Pyöreä Kameli Bootie Boot Toe Teräväkärkiset Korkea Venyvä Lohko Geneettinen Tasavalta Cherrymad Kenkä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tm Naisten Pydi Riikinkukko Kengät Sammuvia Pumput Päälliset Kärki Seksikäs Korean Paljetti Korkokengät Itsestään Yökerho Kovertaa 0wxEIq

Suomen Lyme Borrelioosi Lohko Geneettinen Nilkka Boot Toe Cherrymad Tasavalta Kenkä Bootie Kantapää Kameli Venyvä Pyöreä Teräväkärkiset Korkea ry

Lucky Naisten Tukkia Tukkia Larsson Larsson Naisten Lucky Naisten Brand Brand Larsson Lucky Brand Tukkia Lucky rpqArw