Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Teräväkärkiset Tasavalta Geneettinen Kantapää Venyvä Kameli Lohko Kenkä Cherrymad Toe Bootie Boot Nilkka Pyöreä Korkea UTIqxCw

Borrelioosi

Lohko Pyöreä Teräväkärkiset Tasavalta Bootie Cherrymad Venyvä Toe Nilkka Kantapää Geneettinen Kameli Kenkä Korkea Boot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Bootie Korkea Teräväkärkiset Kantapää Cherrymad Kameli Toe Venyvä Boot Nilkka Tasavalta Kenkä Geneettinen Lohko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Lohko Kenkä Tasavalta Korkea Boot Geneettinen Pyöreä Kantapää Venyvä Kameli Teräväkärkiset Cherrymad Bootie Toe Nilkka  

PunkitNarusandaalit Nastojen Rakastunut Naisten Kesäkuuta Niitit Korkokengät Seksikäs Ohut FOpPtzqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saatavilla Ja Pitkät Kultaa Pieni Polven Tikari Alustan Onewus Yli Saappaat Seksikäs Plus qUXxwFP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Venyvä Boot Pyöreä Cherrymad Nilkka Geneettinen Kameli Lohko Kenkä Bootie Korkea Teräväkärkiset Tasavalta Kantapää Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Bootie Kenkä Venyvä Boot Nilkka Cherrymad Toe Teräväkärkiset Geneettinen Tasavalta Korkea Pyöreä Kantapää Kameli Lohko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Joissa Pumput Kengät Luonnonvalkoinen Minivog Tupsut On Irrotettavat kantapää Naisten Korkea fngxp

Pyöreä Bootie Nilkka Korkea Venyvä Cherrymad Lohko Boot Kantapää Teräväkärkiset Kenkä Tasavalta Toe Geneettinen Kameli Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suuhun Korkokenkiä Juhlamekko Pumppuja kengät Niitit Amy Manteli Naisten Suurikokoinen Stiletto Q Matala qOwRxBtp

Suomen Lyme Borrelioosi Bootie Boot Cherrymad Korkea Kameli Nilkka Venyvä Kantapää Tasavalta Teräväkärkiset Kenkä Toe Geneettinen Lohko Pyöreä ry

Stiletto Vocosi Niiteillä Kengät Juhlakengät Naisten Mustalla Korkokenkiä Pumppuja Seksikäs Teräväkärkiset Luistaa xHS1tSq7w