Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF

Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF

Borrelioosi

Terävällä Meiren Musta Stiletto Naiset Korkokengät Pumput Kengät 37 Naisten Hihna Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Stiletto Naisten Kengät Korkokengät Terävällä Naiset Meiren Musta Pumput Hihna 37 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naiset Terävällä Kengät Hihna Pumput Korkokengät 37 Naisten Stiletto Meiren Musta  

PunkitNaisten Yu Puolue Ja Läpinäkyvät Mekko Piikkikorko Seuran Korkokengät Illalla Häät Lh Kenkiä Sandaalit Super Platform w5dgvvq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pyöreä Kantapää Talvijalkine Solki Korkeat Naisten Varvas Vetoketju Paksu Nahka Hihna Zaproma Polvi Saappaat PwF787q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meiren Naiset Hihna Kengät Pumput 37 Terävällä Korkokengät Musta Stiletto Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Terävällä Naiset Kengät Pumput Naisten Stiletto Korkokengät Meiren 37 Hihna Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tikari Kengät Nilkka Gladiaattori Sandaalit Alustan Korkokenkiä Kokoa W Peep Toe Kitzen Naisten qSx7BB

Pumput Musta Naisten 37 Terävällä Hihna Meiren Stiletto Kengät Naiset Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vaneli 240391 Pumppu Mekko Marsi Naisten PwqfR

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Stiletto 37 Kengät Terävällä Meiren Musta Korkokengät Pumput Hihna Naiset ry

Mukavat Korkokengät Muoti Naisten väri Matala Tyylikäs Kesän Piikkikorko Sandaalit Retro Terävällä Musta 37 Koko Suuhun Unelma Rv0qFf