Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF

Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF Terävällä Korkokengät Kengät Pumput Naisten Stiletto Musta Naiset 37 Meiren Hihna wq4Ixn5CnF

Borrelioosi

Pumput Naisten Meiren Terävällä Musta Stiletto Korkokengät Kengät 37 Hihna Naiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Terävällä Musta Hihna Naiset Kengät 37 Meiren Stiletto Naisten Pumput Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Stiletto Meiren Pumput 37 Naiset Musta Terävällä Kengät Hihna Naisten  

PunkitOsapuolen Naisten Kultaa Klassinen Kiiltävät Teräväkärkiset Luistaa Korkokengät Seksikäs Rongzhi Kengät Pumput Juhlapuvut aRABAq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten hihna Morsiamen Avokkaat Loslandifen T Kengät Satiini Hopea Teräväkärkiset Korkokengät Stiletto Oqdwf14

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Pumput Kengät Terävällä Naisten Stiletto Meiren 37 Hihna Korkokengät Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Kengät Naiset 37 Naisten Meiren Terävällä Musta Pumput Hihna Stiletto Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Kengät Naisten Makea Teräväkärkiset Työpukeutuminen Alusta Nilkkalenkki Osapuoli Korkokenkiä gwIFAIqC4n

Naisten Kengät Musta Naiset Meiren Pumput Stiletto Korkokengät 37 Hihna Terävällä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Platform Super Osapuoli Kengät Naisten Korkokengät Muoti Bang Glitter Nilkkalenkki Pumput Paljetti Häät r0zrSqw

Suomen Lyme Borrelioosi Stiletto Naiset Meiren Pumput 37 Musta Kengät Hihna Naisten Korkokengät Terävällä ry

7 Muoti Yksi Villi Teräväkärkiset Naisten 38 Naisista B Korkokengät Kengät Meistä Kantapää Lcky hopea Toimisto m tPwHfqf