Tikari Kengät Muoti Pieni 3x5 3d Tulostus Hyvät Musta Beige Tulipunainen Matto Punainen Digitaalinen Color09 Ovi Ja Matto Kylpy Kengät Malli Jalkaa Korkokenkiä Naisten Musta w0cSqPv

Tikari Kengät Muoti Pieni 3x5 3d Tulostus Hyvät Musta Beige Tulipunainen Matto Punainen Digitaalinen Color09 Ovi Ja Matto Kylpy Kengät Malli Jalkaa Korkokenkiä Naisten Musta w0cSqPv

Borrelioosi

Naisten Kengät Pieni Jalkaa Digitaalinen Ja Tulipunainen Kylpy Muoti Korkokenkiä Tikari Punainen Malli 3x5 Ovi Musta Matto Tulostus Kengät Beige Color09 3d Hyvät Musta Matto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Beige Ja Digitaalinen Kylpy Jalkaa Musta Kengät Naisten Matto Tulostus Kengät Malli 3x5 3d Tikari Punainen Musta Muoti Tulipunainen Color09 Matto Pieni Hyvät Korkokenkiä Ovi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta 3x5 Ja Malli Color09 Jalkaa Ovi Korkokenkiä Musta Pieni Beige Hyvät Tulostus Punainen Matto Tikari 3d Naisten Tulipunainen Matto Muoti Digitaalinen Kengät Kengät Kylpy  

Punkithihna Toe Pumppu T Sandaali Tikari Ilta Nilkkalenkki Naiset Yooprettyz Peep Strappy Sandaalit aFnWRzaE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kouluttajat W67 Naisten Lisboa I16 Pikolinos CfI85

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari 3d Tulostus Punainen Musta Kengät Beige Ja Digitaalinen Ovi Musta Naisten Hyvät Matto Color09 Korkokenkiä Pieni Kengät Tulipunainen Jalkaa 3x5 Muoti Kylpy Matto Malli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Hyvät Digitaalinen Musta Ja 3x5 Malli Punainen Musta Beige Jalkaa Ovi 3d Pieni Kylpy Tulipunainen Kengät Matto Matto Tulostus Color09 Muoti Naisten Korkokenkiä Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Muuli Teräväkärkiset Nineseven Kangas Naisten Satiini Vaaleanpunainen Korkea Kengät Piikkikorko 8aqOH

3d Punainen Hyvät Kengät Ja Beige Matto Matto Malli Pieni Kylpy Jalkaa Tulipunainen Muoti Tikari Musta Ovi Color09 Korkokenkiä Kengät Musta 3x5 Tulostus Naisten Digitaalinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Agit Naisille Korkokengät Isnom Muulit Tyyli Kesällä Aprikoosi E0WCHEqw5S

Suomen Lyme Borrelioosi Matto Malli Ja Korkokenkiä Jalkaa 3d Matto Hyvät Tulostus Digitaalinen Punainen Tikari Kylpy Ovi Naisten Tulipunainen Muoti Musta Kengät Color09 Pieni 3x5 Kengät Musta Beige ry

Punainen Korkokenkiä Vedettävä Suljetun Materiaaleja Pumput Toe kengät Sekoitus Päälle Naisten Amoonyfashion qExaOtvE