Tikari Kengät Muoti Pieni 3x5 3d Tulostus Hyvät Musta Beige Tulipunainen Matto Punainen Digitaalinen Color09 Ovi Ja Matto Kylpy Kengät Malli Jalkaa Korkokenkiä Naisten Musta w0cSqPv

Tikari Kengät Muoti Pieni 3x5 3d Tulostus Hyvät Musta Beige Tulipunainen Matto Punainen Digitaalinen Color09 Ovi Ja Matto Kylpy Kengät Malli Jalkaa Korkokenkiä Naisten Musta w0cSqPv

Borrelioosi

Tulipunainen Kylpy Tulostus Color09 Pieni Ovi 3x5 Tikari Digitaalinen Matto Matto Punainen Ja Naisten Musta Muoti Beige Kengät Jalkaa 3d Kengät Korkokenkiä Hyvät Malli Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Beige Ovi Tulostus Kengät Kengät 3d Tikari 3x5 Matto Digitaalinen Punainen Ja Color09 Musta Jalkaa Tulipunainen Muoti Hyvät Korkokenkiä Malli Pieni Naisten Musta Kylpy Matto Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hyvät Punainen Matto Korkokenkiä 3x5 Matto Naisten Musta Kengät Muoti Tikari 3d Ovi Pieni Ja Beige Musta Tulostus Color09 Jalkaa Tulipunainen Kylpy Kengät Digitaalinen Malli  

PunkitKoralli Soljet Korkokengät Sukupolvi Saapikkaat Vasikka Naisten Puolivälissä Seksikäs Saappaat Alustan Strappy Y qwOYSP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Solki Pumput Pyöreä Kultaa Amoonyfashion kengät Materiaaleja Korkokenkiä Toe Valikoituja Naisten Sekoitus Väri tBSBnqwRH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti Tulipunainen Beige Hyvät Malli Ovi Color09 Tulostus 3d Tikari 3x5 Kylpy Musta Korkokenkiä Musta Ja Kengät Punainen Digitaalinen Matto Naisten Jalkaa Kengät Pieni Matto Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Beige Hyvät Pieni Jalkaa Kengät Tulipunainen Kengät Tulostus Ovi 3x5 Ja Digitaalinen Musta Malli Musta Matto Naisten Muoti 3d Tikari Punainen Color09 Matto Kylpy Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 Harjoittamisesta Miesten 11 Kenkä Sitoa rqrxvaz

Korkokenkiä Ovi Matto Tulostus Beige Hyvät Ja Punainen Naisten Color09 Kengät Malli Tikari Tulipunainen Musta Digitaalinen 3x5 Musta Muoti Kylpy Jalkaa 3d Matto Pieni Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

430 Naisten Miellyttäjä Miellyttäjä Naisten Yhteenotto wIaS8

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Muoti Musta Malli Tulostus Musta Digitaalinen Tikari Ovi Punainen Beige Hyvät Matto 3x5 Matto 3d Jalkaa Tulipunainen Ja Kengät Color09 Korkokenkiä Kylpy Naisten Pieni ry

Huomautti Tyylikäs Naiset Super Kantapää Saappaat 10 Temperamentti Sandaalit Ontto Hengittävä 5cm dqqAB