Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw

Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw

Borrelioosi

Suurikokoinen Häät Pumput Nansay Vaalea Korkokengät Muokata Tikari Hyvät Teräväkärkiset Kengät Musta Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Tikari Musta Suurikokoinen Muokata Kengät Teräväkärkiset Pumput Hyvät Nansay Vaalea Korkokengät Häät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muokata Tikari Teräväkärkiset Musta Häät Korkokengät Kengät Nansay Naisten Vaalea Pumput Suurikokoinen Hyvät  

PunkitToe B0tt0m Punainen Luistaa 6 Patenttia Osapuoli Korkokengät Pumput Pannulla Peep 13 5cm Caitlin 6 Musta Naisten 12cm Tikari Teräväkärkiset Kengät 10cm zB1440qw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Kiinteitä Naisten Korkokengät Hyvät Koko Varten Pumput Niitti Muokkaa Kenkiä Kengät Pinkki Iso Nansay YzBg6xwZqq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Nansay Kengät Suurikokoinen Hyvät Muokata Tikari Musta Naisten Häät Teräväkärkiset Pumput Vaalea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suurikokoinen Naisten Nansay Kengät Musta Hyvät Häät Pumput Korkokengät Tikari Muokata Teräväkärkiset Vaalea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Saappaat Korkeat Pyöreä Alustan Naisten Kantapää Paksu Lucksender Nilkan Ruskea Matala Varvas zaBxq5F8

Naisten Tikari Korkokengät Hyvät Nansay Muokata Teräväkärkiset Musta Suurikokoinen Häät Vaalea Kengät Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

toe Korkokenkiä Kiinteä Harmaa Weipoot Himmeä Naisten Todennut Pumput kengät Pull on 1aaq0t5

Suomen Lyme Borrelioosi Suurikokoinen Hyvät Korkokengät Pumput Kengät Teräväkärkiset Vaalea Musta Naisten Häät Muokata Nansay Tikari ry

Solid kengät Pu Naisten Vaaleanpunainen Suljettu Korkokenkiä Amoonyfashion 38 Pumput Kierroksen Toe Solki 1p7qY1nwF