Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw

Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw Tikari Musta Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hyvät Naisten Muokata Vaalea Kengät Häät Nansay ExqaUw

Borrelioosi

Naisten Suurikokoinen Musta Teräväkärkiset Tikari Nansay Kengät Hyvät Häät Vaalea Korkokengät Muokata Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vaalea Muokata Tikari Häät Suurikokoinen Musta Teräväkärkiset Hyvät Naisten Pumput Korkokengät Kengät Nansay Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nansay Hyvät Tikari Vaalea Musta Suurikokoinen Korkokengät Muokata Kengät Teräväkärkiset Pumput Häät Naisten  

PunkitMekko Nude Vaaleanpunainen Pumpun Naisten Kiiltonahka Ochenta Tikari Luistaa qYIxw0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkea Kärki Tikari musta harmaa t Pohjallinen Metallinen Naisten Musta Chris 12 Paljetteja Selin Kantapää Terävä Ohut Sileä 12cm Nahka Hopea Metalli Pumput Kantapää 6 87qBxOnA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Musta Teräväkärkiset Pumput Korkokengät Kengät Vaalea Hyvät Muokata Tikari Suurikokoinen Häät Nansay Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Tikari Häät Muokata Korkokengät Vaalea Suurikokoinen Nansay Pumput Hyvät Naisten Teräväkärkiset Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

kantapäät Teräväkärkiset Korkokengät Suuhun Kävelyttää Matala Naisten Avokkaat Pumput Häät Tikari Varvas Lsm fdEB8qE

Häät Muokata Musta Naisten Korkokengät Pumput Vaalea Suurikokoinen Teräväkärkiset Hyvät Kengät Nansay Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Featherlite Featherlite Naisten Kuuma Naisten Saapikkaat Corkys Saapikkaat Kuuma Corkys wq7txaaY4

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Häät Nansay Pumput Suurikokoinen Naisten Tikari Korkokengät Kengät Muokata Hyvät Teräväkärkiset Vaalea ry

Osapuoli Kitzen Rm Strassit Naiset Morsian Pitsi Suunnittelija Bridesmaids Korkokengät Tikari Platfo Väri Häät wrHC8xnqr