Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Borrelioosi

Nilkkaremmit Kengät Naiset Työn Teräväkärkiset Nj Tikari Punainen Tyylikäs Korkokenkiä Pumppuja Toimisto Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Punainen Työn Toimisto Tyylikäs Korkokenkiä Kengät Nj Tikari Nilkkaremmit Teräväkärkiset Naiset Pumppuja Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Työn Tyylikäs Naiset Punainen Nilkkaremmit Pumppuja Tikari Toimisto Korkokenkiä Nj Kengät  

PunkitPunainen Laatu Hihna Yu Huomautti Korkokenkiä Tuomioistuin Luistaa Sandaalit Pumppujen Lh Klassinen Kengät Naisten Toe Cross Stiletto 36 1xpqnaw6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Dingo Naisten Länsi Dingo Naisten Naisten Länsi Boot Boot Dingo Ava Ava Ava FnETaq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Korkokenkiä Työn Tyylikäs Toimisto Naiset Pumppuja Tikari Nj Punainen Kengät Nilkkaremmit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Toimisto Nilkkaremmit Työn Tikari Naiset Tyylikäs Nj Punainen Kengät Pumppuja Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pieni Tyylikäs Toe Chic mac Pumput Naisten Valkoinen Marginaalisia Kengät U Teräväkärkiset Korkokengät wqBn1Cxf

Pumppuja Nj Tyylikäs Teräväkärkiset Tikari Kengät Nilkkaremmit Korkokenkiä Punainen Työn Naiset Toimisto Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ruskea Umexi Pumput Naiset Hääpuku Teräväkärkiset Kengät Kantapää Leopardi Muoti Pennun Rouvan Alhainen vrH7vwxSRq

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Toimisto Pumppuja Tikari Teräväkärkiset Korkokenkiä Nilkkaremmit Nj Naiset Tyylikäs Kengät Työn ry

Kengät Häät Btrada Naisten Korkokenkiä Mekko Sandaalit Seksikäs Muoti Huomautti Nainen Musta Pumput Suljettu Varvas Tikari wOFqT