Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Borrelioosi

Kengät Nj Tikari Tyylikäs Naiset Pumppuja Korkokenkiä Työn Teräväkärkiset Punainen Toimisto Nilkkaremmit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Työn Naiset Tikari Pumppuja Kengät Nj Teräväkärkiset Nilkkaremmit Toimisto Punainen Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nj Nilkkaremmit Tikari Toimisto Teräväkärkiset Punainen Kengät Naiset Työn Pumppuja Tyylikäs Korkokenkiä  

PunkitNaisten Punainen Nilkka Themost Paljetteja Stiletto Selin Pumput Terävä Soljen Suljettu Kärki Nastoitettu Kimallus U7qfx7d4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paksu Alusta Korkokenkiä Naisten Lucksender Harmaa Nilkkurit 7qw4Z

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Pumppuja Tyylikäs Nj Punainen Naiset Teräväkärkiset Tikari Työn Toimisto Kengät Nilkkaremmit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkaremmit Nj Kengät Toimisto Naiset Punainen Työn Teräväkärkiset Tyylikäs Pumppuja Tikari Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Huomautti Lehmän Toe Naisten Pumput Side Korkokengät Kiinteät Mesh Musta Nahka Suljettu Allhqfashion Ja Hg5Iqwg

Punainen Kengät Nilkkaremmit Tikari Korkokenkiä Nj Teräväkärkiset Työn Naiset Toimisto Pumppuja Tyylikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tuuman Nilkkalenkki Kantapää Ainoa Laukassa Naisten Pohja 4 Patentti Herkullinen Korkokengät Tummabeige 5 A7pUqn

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Korkokenkiä Punainen Pumppuja Tikari Naiset Tyylikäs Nj Toimisto Työn Nilkkaremmit Kengät ry

Saapikkaat Sivuvetoketju Liepeillä Muoti Korkokenkiä Naisten Alusta Nilkan Paksu Musta Robert Kärki Pyöreä Reyna HpqSwYP