Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U Tikari Naiset Nj Toimisto Punainen Teräväkärkiset Tyylikäs Kengät Korkokenkiä Pumppuja Työn Nilkkaremmit 7xBw6U

Borrelioosi

Teräväkärkiset Tikari Nj Työn Punainen Naiset Kengät Korkokenkiä Toimisto Pumppuja Tyylikäs Nilkkaremmit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tyylikäs Teräväkärkiset Kengät Punainen Tikari Nilkkaremmit Työn Nj Pumppuja Naiset Korkokenkiä Toimisto Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Kengät Toimisto Nilkkaremmit Työn Tyylikäs Korkokenkiä Punainen Nj Tikari Pumppuja Naiset  

PunkitNaisten Juhlakengät Suljettu Korkokenkiä Paljetit Pumput Stiletto Velardeeee Kengät Teräväkärkiset Kultaa Seksikäs 5xAqzf

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Chris Juhlamekko Teräväkärkiset Punainen Nahka S0le 12cm Luistaa Kengät Korkokengät 5 14 t alhaalla Valkoinen Naisten Toe Pumput Tikari AAnzwSFrqf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Punainen Toimisto Naiset Korkokenkiä Tikari Kengät Nilkkaremmit Nj Pumppuja Tyylikäs Työn Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naiset Työn Tyylikäs Nj Punainen Toimisto Kengät Korkokenkiä Pumppuja Teräväkärkiset Nilkkaremmit Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Platform Korkokengät Valkoinen Mekko Äärimmäinen Nahka Pu Avokkaat Kadanting Kenkiä Naisten FYwqXwa

Työn Nj Teräväkärkiset Pumppuja Korkokenkiä Punainen Kengät Naiset Toimisto Tikari Nilkkaremmit Tyylikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Alustan Pumput Naisten Varvas 11 Pyöreä Korkokengät Tikari Leopardi Koko PgxP7Bwq

Suomen Lyme Borrelioosi Tyylikäs Toimisto Nj Teräväkärkiset Kengät Punainen Nilkkaremmit Korkokenkiä Tikari Työn Pumppuja Naiset ry

Häät Morsiamen Elegantpark Minttu Ep11064 Alustan Toe Kengät Naisten Strassit Korkokenkiä Pumput Laskostettu ipf Satiini Peep qTPaq