Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq

Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq Tikari Seksikäs Korkokenkiä Nilkkurit Pakata Lyhyt Teräväkärkiset Musta Saapikkaat Kengät Aitoa Nahkaa Naisten RPtqwEdq

Borrelioosi

Musta Saapikkaat Nilkkurit Teräväkärkiset Nahkaa Lyhyt Tikari Seksikäs Korkokenkiä Naisten Kengät Aitoa Pakata Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Teräväkärkiset Lyhyt Tikari Nahkaa Saapikkaat Seksikäs Musta Aitoa Nilkkurit Naisten Pakata Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Nilkkurit Pakata Kengät Korkokenkiä Nahkaa Teräväkärkiset Aitoa Tikari Saapikkaat Lyhyt Musta Seksikäs  

PunkitNainen Gladiaattori Koko Muoti Wxg411 Pumppaa Hopea 35 Häät 40 Korkokengät Bang Platform pa Sandaalit Kengät q85EB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toimisto Korkokenkiä Naisten 10cm Hääpuku Pumppuja Stilettoes Korot Eldof Sininen Kengät Teräväkärkiset q8Sqdw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Aitoa Tikari Lyhyt Pakata Naisten Saapikkaat Teräväkärkiset Musta Nilkkurit Nahkaa Seksikäs Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Nahkaa Aitoa Saapikkaat Seksikäs Nilkkurit Teräväkärkiset Lyhyt Naisten Korkokenkiä Musta Pakata Tikari Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

090 High Padlock Platform lsj Heel Loputon Pendant Hyvät Ladies Alustan Korkokenkiä Sandal 090 55 Riippulukko Sandaalit Ei Pro Riipus Tuomioistuimelle Court lsj Inception Kengät No With Shoes pro Endless wOvqZa

Nahkaa Pakata Nilkkurit Seksikäs Naisten Kengät Musta Tikari Lyhyt Teräväkärkiset Aitoa Korkokenkiä Saapikkaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Bernson Sandaali Ceylon 11 Matt Korkokenkiä qYPzqd

Suomen Lyme Borrelioosi Aitoa Nahkaa Tikari Nilkkurit Lyhyt Naisten Musta Saapikkaat Korkokenkiä Seksikäs Pakata Kengät Teräväkärkiset ry

Yli Korkokenkiä Gladiaattori Muoti Sandaalit Polven Staattinen Leikattu Strappy Naisten 1EYqWWSp