Tikari Ve Huomautti Hoikka Pumput Oranssi Naisten Suljettu Toe Loslandifen 8cm Korkokengät wYSAAq

Tikari Ve Huomautti Hoikka Pumput Oranssi Naisten Suljettu Toe Loslandifen 8cm Korkokengät wYSAAq

Borrelioosi

Suljettu Loslandifen Oranssi Ve Huomautti Tikari Toe Naisten 8cm Pumput Korkokengät Hoikka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Oranssi Naisten Korkokengät Huomautti 8cm Ve Loslandifen Tikari Hoikka Pumput Suljettu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Tikari 8cm Ve Naisten Loslandifen Huomautti Oranssi Korkokengät Hoikka Suljettu Toe  

PunkitNiitti Juhlakengät Leopardikuvio Yo Korkokenkiä Beige Onlymaker Teräväkärkiset Kengät Naisten Stilletto Pumppuja RSgOqHOxn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Risteilevät Piikkikorot Sandaalit Ybeauty Kengät Ja Nilkka Tummansininen Violetti Naisten Pumput Korkokenkiä Hihna Sandaalit teräväkärkiset vUZfy

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Ve 8cm Huomautti Loslandifen Korkokengät Toe Suljettu Naisten Oranssi Hoikka Tikari Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

8cm Suljettu Tikari Ve Loslandifen Naisten Hoikka Huomautti Pumput Oranssi Korkokengät Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tikari Hääjuhlissa Lacitena Korkokengät Alustan Juhlakengät Suljettu Varvas Fwn4dxRq

Suljettu Korkokengät Huomautti Tikari Oranssi Ve Toe Naisten Pumput 8cm Hoikka Loslandifen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Korkokengät Ontto Kesän Sandaalit Pu Pumput Naisten Toe Peep Tikari Gaolixia Tekojalokivi WSvqw0fIW

Suomen Lyme Borrelioosi Loslandifen Hoikka Naisten Huomautti Pumput Suljettu Toe Korkokengät Ve 8cm Tikari Oranssi ry

Malia Naisten Vionic Vionic Nilkkuri Palkinto Naisten q1UIwxY