Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR

Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR

Borrelioosi

Toe Nilkka Saapikkaat Hapsut Seksikäs Korkea Peep Leikattu Pinottu Davikey Kantapää Nauhakenkä Naisten Musta Sandaalit Gladiaattori Paksu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Paksu Leikattu Hapsut Gladiaattori Sandaalit Seksikäs Pinottu Musta Davikey Korkea Nilkka Kantapää Naisten Nauhakenkä Toe Saapikkaat Peep Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Peep Seksikäs Nilkka Gladiaattori Kantapää Paksu Naisten Sandaalit Korkea Saapikkaat Hapsut Davikey Leikattu Pinottu Nauhakenkä Musta Toe  

PunkitYli Mustat Lumi Coollight Paksu Lämmin Korkokengät Polven Keskipitkän Saapikkaat Naisten Saappaat Korkeat PTqOTt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Solki Giy Pumppu Slip Oxfords Neliö Paksu on Lohko Toe Korkokenkiä Naisten Aprikoosi Oxford Alustan kenkä rTr5Igq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Davikey Musta Leikattu Paksu Saapikkaat Sandaalit Pinottu Korkea Gladiaattori Kantapää Naisten Nilkka Hapsut Peep Toe Nauhakenkä Seksikäs Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Korkea Hapsut Peep Musta Seksikäs Kantapää Naisten Davikey Nilkka Toe Saapikkaat Gladiaattori Pinottu Leikattu Nauhakenkä Sandaalit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pyöreä Niitti Vetoketjun Naisten Korkokengät Paksu Sarairis Varvas Beige Tyylikäs Henkinen Nilkkurit F5x0cq

Musta Davikey Saapikkaat Nilkka Toe Korkea Pinottu Gladiaattori Nauhakenkä Naisten Leikattu Paksu Seksikäs Hapsut Sandaalit Peep Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Weipoot Pyöreä Naisten 41 Pumput Musta Korkokenkiä Pu Kiinteä kengät toe Solki w4Sqgwrf

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Naisten Sandaalit Leikattu Saapikkaat Davikey Peep Seksikäs Gladiaattori Paksu Toe Pinottu Nauhakenkä Hapsut Kantapää Nilkka Korkea ry

Naiset Saappaat Martin Nilkan Korkokenkiä Seksikäs Qzunique Sitoa Mokka Terävä Punainen Paksu Kärki Saapikkaat dAxOPnax