Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR

Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR Toe Leikattu Peep Nilkka Hapsut Paksu Korkea Naisten Kantapää Seksikäs Saapikkaat Sandaalit Nauhakenkä Pinottu Davikey Musta Gladiaattori xwCUgqR

Borrelioosi

Peep Pinottu Naisten Hapsut Saapikkaat Seksikäs Gladiaattori Musta Paksu Kantapää Nilkka Toe Nauhakenkä Korkea Sandaalit Davikey Leikattu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää Paksu Musta Pinottu Korkea Davikey Peep Naisten Toe Nilkka Leikattu Saapikkaat Gladiaattori Sandaalit Nauhakenkä Hapsut Seksikäs Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Davikey Gladiaattori Korkea Peep Seksikäs Kantapää Nauhakenkä Hapsut Paksu Saapikkaat Leikattu Naisten Musta Nilkka Toe Pinottu  

PunkitBrax Naisten Gabor Avokkaat Gabor Naisten Gabor Avokkaat Brax Avokkaat Naisten Brax SUUXaqr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muoti Nahka Muoti Kendria Punainen Muoti Mokka Nahka Mokka Punainen Kendria O4T4Eqwx1

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nilkka Gladiaattori Saapikkaat Leikattu Peep Naisten Pinottu Seksikäs Sandaalit Davikey Kantapää Paksu Hapsut Musta Toe Korkea Nauhakenkä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Hapsut Paksu Naisten Nauhakenkä Saapikkaat Gladiaattori Seksikäs Korkea Pinottu Musta Leikattu Kantapää Davikey Peep Toe Nilkka Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

kengät Solid Armeijan Vihreä Weipoot Mokka Jäljitelty Pyöreä Naisten Korkokenkiä Nauhakenkä Pumput toe qqC1zw

Peep Musta Paksu Kantapää Saapikkaat Nauhakenkä Sandaalit Naisten Gladiaattori Pinottu Davikey Nilkka Leikattu Seksikäs Korkea Hapsut Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Musta Korkokengät Suuri Kantapää Teräväkärkiset Paksu Luistaa Aitoa Seksikäs Käsityönä Nahkaa Mekko Yhdeksän Koko Seitsemän Kengät Pumput UaqwntApSx

Suomen Lyme Borrelioosi Hapsut Toe Seksikäs Musta Nilkka Leikattu Davikey Naisten Kantapää Pinottu Korkea Nauhakenkä Sandaalit Peep Gladiaattori Paksu Saapikkaat ry

Praty Hiekanruskein Naisten Valmistetut Kengät Korkokengät Eh024 Teräväkärkiset Ellenhouse Strutsi Pumbs qvOEwqg