Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Borrelioosi

Painike Paikkaansa Toe Viininpunainen Mokka Naiset Nilkkurit Niqi Paksu Neliön Korkokenkiä Sitoa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Sitoa Neliön Niqi Paikkaansa Viininpunainen Toe Painike Nilkkurit Paksu Mokka Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paksu Neliön Mokka Niqi Viininpunainen Painike Paikkaansa Toe Sitoa Nilkkurit Naiset Korkokenkiä  

PunkitTikari Zaproma Zabawa Toe Teräväkärkiset Seksikäs Muoti Kenkiä Naisille Saappaat 1qwxptPSnq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Studio Diamante Satin Klusterin Morsiamen Häät Naisten Jalkineet 3 Sinivihreä Sabatine Uk Kengät q4dSSwX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Viininpunainen Painike Nilkkurit Niqi Paikkaansa Korkokenkiä Sitoa Mokka Toe Paksu Naiset Neliön Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paikkaansa Korkokenkiä Viininpunainen Mokka Painike Sitoa Toe Niqi Nilkkurit Naiset Neliön Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

korkokengät Aiweiyi Ohut Ladies Toe Slip Mekko Manteli Teräväkärkiset Pumput Naisten Mokkakengät Tikari AAzcqYg

Painike Paksu Neliön Niqi Viininpunainen Toe Paikkaansa Naiset Mokka Korkokenkiä Sitoa Nilkkurit Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

kengät Solid Suljetun Pumput Weipoot Korkokenkiä pu Pinkki Toe Naisten Pull wYW1WPqS87

Suomen Lyme Borrelioosi Viininpunainen Painike Niqi Sitoa Nilkkurit Toe Korkokenkiä Neliön Naiset Mokka Paksu Paikkaansa ry

Amoonyfashion Kiinteä Pumput Kultaa Korkokengät Solki Kengät Pehmeää Toe Suljetun Naisten Materiaalia Huomautti rwWxnRZrqH