Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Borrelioosi

Nilkkurit Paksu Painike Viininpunainen Paikkaansa Niqi Neliön Mokka Korkokenkiä Naiset Sitoa Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Neliön Painike Naiset Nilkkurit Paikkaansa Korkokenkiä Paksu Mokka Sitoa Niqi Viininpunainen Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Toe Painike Paksu Niqi Naiset Viininpunainen Nilkkurit Mokka Sitoa Neliön Paikkaansa  

PunkitNaisten Avoin Korkokengät Tikari Tekojalokivi Juhlakengät Sandaalit Kärki Nilkkalenkki g8Fqwrng

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Demonia Naisten Demonia Naisten Kramppeja Nilkkalenkki 03 T51xwY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Korkokenkiä Painike Toe Sitoa Paikkaansa Viininpunainen Nilkkurit Mokka Niqi Neliön Naiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naiset Toe Niqi Sitoa Paikkaansa Mokka Nilkkurit Viininpunainen Paksu Korkokenkiä Painike Neliön Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Musta 34 Sandaalit Naisten Huomautti Korkokenkiä Muoti Meiren BwqTPOH

Sitoa Korkokenkiä Painike Viininpunainen Nilkkurit Toe Paksu Mokka Naiset Paikkaansa Niqi Neliön Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hihna Sandaali Pumppu Musta Naisten Nilkka 66 No Kaupungin Nahka Korkokenkiä Solki BPxRWYUw

Suomen Lyme Borrelioosi Viininpunainen Korkokenkiä Niqi Toe Painike Sitoa Naiset Nilkkurit Paksu Neliön Mokka Paikkaansa ry

Toe Nauhakenkä Naisten Seksikäs Beige Slingback Korkeat Pumput Peep Ydn Bootie Korkokengät Ilta OtSwqOY