Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw Toe Mokka Naiset Neliön Korkokenkiä Niqi Sitoa Nilkkurit Painike Paikkaansa Viininpunainen Paksu ATBxYw

Borrelioosi

Viininpunainen Painike Neliön Nilkkurit Korkokenkiä Paksu Sitoa Mokka Naiset Niqi Paikkaansa Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Paksu Paikkaansa Korkokenkiä Sitoa Toe Mokka Niqi Viininpunainen Nilkkurit Neliön Painike Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Painike Nilkkurit Paksu Mokka Neliön Korkokenkiä Paikkaansa Niqi Toe Viininpunainen Sitoa Naiset  

PunkitNaisten Koristellut R Kontrastivärillä blue Nainen Luistaa Pumput Kimaltelee Mila Bonnie09 Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Seksikäs Muoti Juhlakengät Cq1HExwxI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mokka Pumppu Qupid 373x Korkokenkiä Naisten Kaivannon Harmaanruskean 0xYq6Rw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paikkaansa Painike Neliön Mokka Naiset Paksu Korkokenkiä Niqi Toe Sitoa Viininpunainen Nilkkurit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mokka Niqi Nilkkurit Paikkaansa Paksu Neliön Naiset Toe Viininpunainen Sitoa Korkokenkiä Painike Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Boot Miellyttäjä M Ado3063 R gZq0Aa

Paikkaansa Nilkkurit Mokka Sitoa Korkokenkiä Naiset Toe Neliön Paksu Viininpunainen Painike Niqi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

B Jämäkkä 2043 Jämäkkä M Naisten 2043 Miellyttäjä PgwdXqg

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Paksu Painike Neliön Niqi Naiset Mokka Sitoa Viininpunainen Nilkkurit Paikkaansa Korkokenkiä ry

Naisten Miellyttäjä 8159 Naisten Muoti Sandaalit Miellyttäjä Miellyttäjä Muoti Muoti Sandaalit Sandaalit 8159 Naisten Miellyttäjä 8159 RExqa0wB