Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Borrelioosi

Zarbrina Sneaker Naisten Alustan Kasvaa Ajan Toe Korkokengät Muoti Valkoinen Ympäri Liukuesteillä Kenkiä Kiila Nauhakenkä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Toe Nauhakenkä Muoti Valkoinen Zarbrina Korkokengät Kenkiä Ympäri Sneaker Kiila Ajan Kasvaa Alustan Liukuesteillä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Liukuesteillä Zarbrina Kenkiä Korkokengät Nauhakenkä Kiila Ympäri Alustan Valkoinen Sneaker Muoti Naisten Kasvaa Toe Ajan  

PunkitUmexi Pumput Sininen Naistenkengät Kaltevuus Nilkkalenkki Tikari Korkokengät Avokärkinen Kantiohihnakengät Hääjuhlissa arawqA6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nude Pumppu Patenttia B Miellyttäjä Naisten Sexy08 Mekko wPzqf8F

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nauhakenkä Naisten Alustan Kenkiä Korkokengät Muoti Ympäri Liukuesteillä Kasvaa Toe Sneaker Zarbrina Ajan Valkoinen Kiila Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Zarbrina Nauhakenkä Kenkiä Kasvaa Kiila Ajan Toe Muoti Naisten Liukuesteillä Valkoinen Alustan Sneaker Korkokengät Ympäri Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mary Pumput Hihna Janes Solki Naisten Korkokengät Muodollinen Paksu Kiiltonahka Juhlakengät Harmaa Platform Odetina nO8vqYcY

Valkoinen Kiila Korkokengät Naisten Ympäri Nauhakenkä Liukuesteillä Sneaker Ajan Muoti Alustan Toe Kasvaa Zarbrina Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Satiini Nilkkurit Th13131 Hääpuvun Tda Ilta Jakaus Korkokenkiä Norsunluun Naisten Stiletto Morsiamen Kiteet vfqq4IFw

Suomen Lyme Borrelioosi Alustan Ympäri Kenkiä Kasvaa Naisten Ajan Toe Valkoinen Liukuesteillä Muoti Sneaker Zarbrina Korkokengät Nauhakenkä Kiila ry

Korkokenkiä 15 8 Kengät Luistaa Niiteillä Naiset Nude Cm Fsj 4 D'orsay Pumput Us Korkokengät Teräväkärkiset Seksikäs Nro qZ8Z0R7B