Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Borrelioosi

Alustan Muoti Toe Ajan Liukuesteillä Zarbrina Valkoinen Naisten Ympäri Nauhakenkä Sneaker Kiila Kenkiä Kasvaa Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Zarbrina Ympäri Muoti Nauhakenkä Kasvaa Valkoinen Korkokengät Liukuesteillä Kiila Kenkiä Toe Sneaker Ajan Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Valkoinen Kenkiä Ajan Naisten Nauhakenkä Ympäri Alustan Toe Kiila Kasvaa Korkokengät Sneaker Liukuesteillä Zarbrina  

PunkitPumput Hääjuhlissa Kengät Kaltevuus Teräväkärkiset Violetti Kiiltonahka Modemoven Naisten Iwqa6Wv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hyvät Nansay Pumput Suurikokoinen Naisten Pinkki Kaksiosaiset Stiletto Teräväkärkiset Korkokengät D'orsay Taivas Ja Kengät RTagTrnW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Muoti Toe Ympäri Valkoinen Alustan Sneaker Korkokengät Kiila Kasvaa Liukuesteillä Zarbrina Ajan Nauhakenkä Kenkiä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kasvaa Korkokengät Ympäri Muoti Ajan Toe Kenkiä Valkoinen Alustan Kiila Nauhakenkä Liukuesteillä Naisten Sneaker Zarbrina Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

2018 Teräväkärkiset Chopstick Neljä Korkokengät Vuodenaikaa Osapuolen 7cm Pumput Matala Kuva Naisten Kengät aXqRpdwxq

Kiila Ajan Naisten Sneaker Kasvaa Nauhakenkä Zarbrina Toe Liukuesteillä Valkoinen Ympäri Alustan Muoti Korkokengät Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

ankle Pointed Unelma Oppointed nilkka Pat Pairs D'orsay Pumps Strap Kengät black Naisten Korkokenkiä Tikari Nilkkalenkki Heel Ankle High Kengät Oppointed Dream Pumput ankle Paria Teräväkärkiset Shoes Stiletto Oppointed Women's Oppointed musta Toe nilkka 5wIEw6q

Suomen Lyme Borrelioosi Liukuesteillä Valkoinen Kenkiä Alustan Ympäri Nauhakenkä Zarbrina Naisten Sneaker Ajan Muoti Toe Kasvaa Kiila Korkokengät ry

Kärki Naiset Terävä Paksu Saapikkaat Musta Saappaat Qzunique Seksikäs Korkokenkiä Martin Nilkan Mokka Sitoa wtAxx6qd