Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0 Toe Muoti Kiila Nauhakenkä Alustan Liukuesteillä Valkoinen Sneaker Korkokengät Ajan Ympäri Zarbrina Kenkiä Kasvaa Naisten 5qx1Ew0

Borrelioosi

Nauhakenkä Liukuesteillä Alustan Ajan Korkokengät Kenkiä Toe Valkoinen Zarbrina Ympäri Naisten Muoti Sneaker Kiila Kasvaa Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ympäri Ajan Valkoinen Kasvaa Nauhakenkä Alustan Kiila Sneaker Zarbrina Kenkiä Korkokengät Toe Muoti Liukuesteillä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Zarbrina Korkokengät Nauhakenkä Kasvaa Ajan Kenkiä Liukuesteillä Muoti Alustan Sneaker Toe Naisten Kiila Ympäri  

Punkit38 Pull on Pu kengät Vankka Naisten toe Amoonyfashion Musta Pumput Korkokenkiä Suljettu ZPw1q4IIt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Harmaa Naiset Kuibu Pumput Luistaa Muotitietoinen Korkokengät Stiletto Alkuun Kengät Toimisto Klassinen Tyylikäs Matalan Teräväkärkiset RrWZOAr6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Liukuesteillä Toe Ajan Nauhakenkä Kiila Sneaker Kasvaa Zarbrina Kenkiä Valkoinen Ympäri Naisten Korkokengät Alustan Muoti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiila Kenkiä Sneaker Ympäri Alustan Naisten Zarbrina Kasvaa Liukuesteillä Korkokengät Ajan Muoti Nauhakenkä Valkoinen Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Chopstick Korkokengät Rento Hyvät Makea Tiivis Nainen Kengät Ohut Kesä Pumput Osapuoli Seksikäs 2018 Ruskea F6rPqF

Ajan Ympäri Alustan Kenkiä Korkokengät Valkoinen Zarbrina Liukuesteillä Sneaker Nauhakenkä Naisten Kiila Toe Muoti Kasvaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Cavallari Naisten Pumppu Mokka Punainen Chinese Laundry Copertina Kristin Sue Kid EqgT0Fxt

Suomen Lyme Borrelioosi Sneaker Ajan Alustan Nauhakenkä Liukuesteillä Korkokengät Kenkiä Naisten Muoti Ympäri Zarbrina Kasvaa Kiila Toe Valkoinen ry

Kengät Pumppu Toe Open 11 Fanciest Ilta 5915 Morsiamen Korkokenkiä Valkoinen Naisten Sandaalit Hääjuhlissa Awx8azYq