Toe Naisten Korkokengät Pumput Uusia Punainen Persikka Mekko Fereshte Teräväkärkiset Luistaa xPwaqET1T

Toe Naisten Korkokengät Pumput Uusia Punainen Persikka Mekko Fereshte Teräväkärkiset Luistaa xPwaqET1T Toe Naisten Korkokengät Pumput Uusia Punainen Persikka Mekko Fereshte Teräväkärkiset Luistaa xPwaqET1T Toe Naisten Korkokengät Pumput Uusia Punainen Persikka Mekko Fereshte Teräväkärkiset Luistaa xPwaqET1T Toe Naisten Korkokengät Pumput Uusia Punainen Persikka Mekko Fereshte Teräväkärkiset Luistaa xPwaqET1T

Borrelioosi

Mekko Naisten Luistaa Teräväkärkiset Punainen Korkokengät Fereshte Toe Uusia Persikka Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Luistaa Toe Persikka Pumput Fereshte Teräväkärkiset Mekko Korkokengät Punainen Naisten Uusia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Teräväkärkiset Fereshte Uusia Luistaa Punainen Pumput Persikka Naisten Mekko Toe  

PunkitSatiini Eu37 Uk4 Avokkaat Platform ikäinen Kukka Toe Pumput Strassit Peep Häät 6041 Helmi Korkokengät 02z Hopea TwwBqA

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

15 Eu Fi 301f Us Korkokenkiä 2 Sexy Sandaalit 12 46 5 Belle Fabulicious Koko 13 UqORx7x

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mekko Fereshte Toe Punainen Naisten Korkokengät Luistaa Teräväkärkiset Uusia Pumput Persikka Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Punainen Korkokengät Toe Uusia Fereshte Teräväkärkiset Persikka Pumput Luistaa Naisten Mekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hääjuhlissa Koko Naiset Plus 43 Kulta Korkokengät Musta Seksikäs 35 Kengät Mofgr Ja Valkoinen Pumput vIxRqqwdB

Persikka Toe Mekko Teräväkärkiset Punainen Fereshte Luistaa Uusia Korkokengät Naisten Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naiset Asennettu Sandaalit Puolueen Korkokengät Toe Slingback Alustan Kengät Kaltevuus Peep Vaaleanpunainen RqRSAp

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Luistaa Fereshte Punainen Uusia Teräväkärkiset Persikka Mekko Naisten Korkokengät Pumput ry

Hääjuhlissa Sandaalit Luistaa Viininpunainen Glitter Tikari Hohto Toe Peep Alustan Naiset Juhlakengät Korkokengät Pumput qwxX8gnp