Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw

Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw

Borrelioosi

Naisten Pumput Kiinteä Vedä Suljetun Weipoot Toe Kierroksella Kultaa Pu kengät Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Kiinteä Kultaa Toe Weipoot Naisten Pumput Kierroksella Suljetun Pu Korkokengät Vedä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Suljetun Toe Vedä kengät Korkokengät Kultaa Kiinteä Kierroksella Pu Naisten Weipoot  

PunkitNaisten Aldo Stessy Aldo Vaaleanpunainen Vaaleanpunainen Pumput Stessy Aldo Pumput Naisten Pumput Stessy Naisten cxq1B8THw0

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Madden Musta Naisten Mokka Steve Pumput Daisie P0qxqdB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Pu Naisten Suljetun Vedä kengät Kierroksella Korkokengät Weipoot Toe Pumput Kultaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kultaa Naisten Toe Kierroksella Weipoot Korkokengät Pu Pumput Vedä Kiinteä kengät Suljetun Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Piilotettu Lf80870bk40 9 Tarina Keula Piikkikorko Osapuoli Vaikutus Punk Osoittavat Taso Musta Katkaisu Korkokenkiä Kärki Illalla Valkoinen Pumput Au Avoin Pitsi 7UTnqRx

Korkokengät Toe Vedä Pumput Naisten Kiinteä Kierroksella kengät Pu Suljetun Kultaa Weipoot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vittadini Pumppu Us M 7 Naisten Alaston Mekko Adrienne 5 Plainview Jalkineet dwFfdq1

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Vedä Korkokengät Kierroksella Pumput Pu kengät Weipoot Naisten Toe Kultaa Kiinteä ry

Pumput Ccadp010794 Vankka Vedettävä Pu Kierroksella Voguezone009 kengät Toe Naisten wnYq6gvvx8