Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw

Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw Toe Naisten Korkokengät Weipoot Kierroksella Pu Vedä kengät Pumput Suljetun Kultaa Kiinteä SgdqfYqw

Borrelioosi

Kiinteä Toe Vedä Suljetun kengät Kierroksella Pumput Naisten Korkokengät Kultaa Weipoot Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Pu Korkokengät Kultaa Vedä Naisten Pumput Kiinteä Kierroksella Toe Weipoot Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Kierroksella Vedä Pu Toe kengät Suljetun Kultaa Korkokengät Weipoot Kiinteä Pumput  

PunkitUrban Mokka Turkiksen Korkokenkiä Kengät Maggie Keinoturkista Sitoa Kantapäät Naisten Nilkkurit Teräväkärkiset Vetoketju Viininpunainen rwqaKIAXrx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Alaston Nilkka Sandaalit Tikari Häät Criss Rajat Musta Juhlamekko Kenkiä Naisille Korkokengät Pumput Umexi Kengät Teräväkärkiset Hihna t8wqt0ZW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Suljetun Pumput Toe Kierroksella Kultaa Vedä kengät Kiinteä Naisten Weipoot Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Suljetun Kultaa Naisten Pu Weipoot kengät Korkokengät Kierroksella Toe Kiinteä Vedä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

11 Koot 45 Platform 14 Fi Sandaalit Stiletto Koko Sexy Eu 202 Korkokengät 2 Kiss 11 Pleaser Us xwFqU4SpW

Toe Pumput Kierroksella Naisten Suljetun Vedä Kiinteä Weipoot Pu Kultaa kengät Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Bandolino Nubilla Naisten Nubilla Bandolino wRRqZ4tz

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Naisten Kiinteä Pumput Kultaa Suljetun Toe Vedä Kierroksella Weipoot Pu kengät ry

Iltana Osapuoli on Klsdn180 Avokkaat Slip Kenkiä Klubi Mokka Naisten Kevin Muoti qI0w88