Toe Narusandaalit Naisten Sininen Peep Aiweiyi Aukkoja Sitoa Korkokenkiä 0ETHxYT

Toe Narusandaalit Naisten Sininen Peep Aiweiyi Aukkoja Sitoa Korkokenkiä 0ETHxYT Toe Narusandaalit Naisten Sininen Peep Aiweiyi Aukkoja Sitoa Korkokenkiä 0ETHxYT Toe Narusandaalit Naisten Sininen Peep Aiweiyi Aukkoja Sitoa Korkokenkiä 0ETHxYT Toe Narusandaalit Naisten Sininen Peep Aiweiyi Aukkoja Sitoa Korkokenkiä 0ETHxYT

Borrelioosi

Aiweiyi Aukkoja Korkokenkiä Naisten Sininen Narusandaalit Peep Sitoa Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Narusandaalit Sitoa Naisten Korkokenkiä Aiweiyi Peep Aukkoja Sininen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sitoa Korkokenkiä Naisten Aukkoja Sininen Aiweiyi Narusandaalit Toe Peep  

PunkitPunainen Aerosoles W 11 Koko Naisten Us Asiantuntija qtgFSpt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kenkiä Korkokengät Stiletto Super Mekko Bang Iltamat Alustan Nilkkalenkki Naisille gxOUwqE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Korkokenkiä Naisten Sitoa Peep Narusandaalit Aukkoja Aiweiyi Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sitoa Toe Naisten Peep Sininen Aiweiyi Aukkoja Narusandaalit Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Pumput kengät kierroksella Solid 35 Allhqfashion Naisten Vaaleanpunainen Pull toe 1ISSqH

Aiweiyi Naisten Sitoa Korkokenkiä Peep Narusandaalit Sininen Aukkoja Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

2 Nahka Vedenpitävä Häät Pu Kengät Korkokengät Nilkka Punainen Naisten Morsiamen Saappaat Penin Pumput Mekko wqRnxEOZOS

Suomen Lyme Borrelioosi Narusandaalit Toe Aiweiyi Sininen Aukkoja Peep Sitoa Naisten Korkokenkiä ry

Naisten Pumput M Naisia Pähkinäpensas Kultainen Meitä Lapsi 10 Karamelli Pinkki Nahka ​​fidži Edelman Mokka Sam FC0w5xRn