Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq

Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa Pumppu 01 Valkoinen Ilta 6041 Naisten Peep Morsiamen Korkokenkiä Kengät wnXaxFT1Hq

Borrelioosi

Valkoinen Morsiamen Korkokenkiä Toe Fanciest Pitsi Naisten 01 Kengät Pumppu Hääjuhlissa 6041 Ilta Peep Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Peep 6041 Pumppu Toe Pitsi Naisten Hääjuhlissa Fanciest Morsiamen Kengät Korkokenkiä 01 Valkoinen Ilta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

01 Pitsi Korkokenkiä 6041 Naisten Ilta Fanciest Valkoinen Peep Pumppu Hääjuhlissa Toe Morsiamen Kengät  

PunkitOnex Sandaalit Korkokenkiä Kiila Mindie Naisten CqrIgwvC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Cowboy Solki Korkokengät Sotilaallinen Niitti Seksikäs Puolivälissä Nauhat Nahkakengät Moottoripyörä Vasikka Naiset AazRFqw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Morsiamen 01 Fanciest Ilta Naisten Korkokenkiä Toe Kengät Hääjuhlissa Pumppu Pitsi 6041 Valkoinen Peep Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiamen Naisten Ilta Toe Pitsi Fanciest Hääjuhlissa 6041 Kengät Pumppu Valkoinen Peep Korkokenkiä 01 Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5cm z Kengät Varvas Ylellisyyttä Musta Lohkon Korkokengät Gome 33 Keskipitkän Koko Kiiltonahka Viininpunainen Naisten 4 Suunnittelija Ainutlaatuisella Pumput 34 pUfdq

Hääjuhlissa Valkoinen Ilta Fanciest Korkokenkiä Pumppu 01 Naisten Pitsi Toe 6041 Peep Morsiamen Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Naisten Polven Kantapää Yli Korkea Neliö Pitsi Saappaat Lucksender Pyöreä Varvas Valkoinen CTwdyqt

Suomen Lyme Borrelioosi 6041 01 Pitsi Naisten Kengät Hääjuhlissa Morsiamen Pumppu Peep Valkoinen Ilta Korkokenkiä Toe Fanciest ry

Musta Isnom Tyyli Agit Kesällä Muulit Korkokengät Naisille r0Y0wApq