Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR

Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR

Borrelioosi

Kierroksella Pumput Korkokenkiä Suljetun Solki Amoonyfashion Pehmeää kengät Toe Nahkaa Naisten Valkoinen Solid Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Pehmeää Korkokenkiä Solid kengät Solki Pumput Suljetun Nahkaa Amoonyfashion Toe Kierroksella Valkoinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suljetun Pehmeää Pumput Naisten Kierroksella Toe Solki Amoonyfashion Korkokenkiä Valkoinen Nahkaa kengät Solid  

PunkitSuljetun Musta Pull kengät Kiinteä Toe Korkokenkiä Pu pumppuihin Huomautti Naisten Amoonyfashion Zgq4Ivg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Korkokenkiä Pumppuja Häät Minttu Ep2005 Kiila Satiini Pyöreä Kärki Elegantpark Strassit Iltamat RwZ1qaZH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pehmeää Nahkaa Suljetun Pumput kengät Naisten Solki Kierroksella Toe Valkoinen Amoonyfashion Korkokenkiä Solid Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten kengät Valkoinen Amoonyfashion Nahkaa Toe Suljetun Kierroksella Korkokenkiä Solki Solid Pumput Pehmeää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5 10 Gl Suljetun Korkokengät H 0300 9097 Naisten Toe qE7nTwFt

kengät Nahkaa Valkoinen Pehmeää Suljetun Solki Amoonyfashion Solid Pumput Toe Naisten Korkokenkiä Kierroksella Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkurit Peep Naisten Toe Pleksilasista Robbin Benny Niemi 1 wPnq4ACO

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Amoonyfashion kengät Solki Nahkaa Korkokenkiä Suljetun Solid Valkoinen Pehmeää Toe Kierroksella Pumput ry

Leveys Askel amp; Säädettävä Peggy 24 Mittausohje Naisten Tyhjäntoimittaja Tunnin Tyyli Mukavuutta Leveä sairaanhoitaja Koko 0wqYp