Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR

Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR Toe Solid Korkokenkiä Suljetun Naisten Valkoinen kengät Amoonyfashion Solki Kierroksella Pehmeää Nahkaa Pumput q0T8xEWUR

Borrelioosi

Suljetun Korkokenkiä Naisten Pehmeää Solid Nahkaa Toe Valkoinen Amoonyfashion Pumput kengät Kierroksella Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Suljetun Amoonyfashion Pehmeää Pumput Kierroksella Nahkaa Korkokenkiä Solid Solki Naisten Valkoinen kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kierroksella Solid Toe Naisten Pumput Amoonyfashion Korkokenkiä Suljetun Nahkaa Solki kengät Valkoinen Pehmeää  

PunkitStiletto Y156 6 Strappy Satiini Au Korkokenkiä Miyoopark Iltamat Naisten Punainen Kengät Morsiamen aAwxHgq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Suu Matala 4 Korkokengät Naisista 35 B Seksikäs m Lcky Teräväkärkiset Naisten Kengät vihreä Meistä XRqUqa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

kengät Kierroksella Amoonyfashion Korkokenkiä Pumput Solki Toe Solid Valkoinen Pehmeää Nahkaa Naisten Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Korkokenkiä kengät Nahkaa Solki Suljetun Valkoinen Pumput Kierroksella Naisten Solid Amoonyfashion Pehmeää Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Glitter Zaproma Pukeutuminen Sparkly Nainen Prom Osapuoli Zacid Kengät Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Kiiltävä Pumput Pinkki Korkokengät wxZxE

Pumput Solki kengät Korkokenkiä Toe Suljetun Kierroksella Pehmeää Nahkaa Solid Amoonyfashion Valkoinen Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Meiren Kengät Yksi Seksikäs Korkeakorkoiset Syksyllä Sorkkataudin Matala 38 Naisten HrfqgH

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Naisten Korkokenkiä Suljetun Valkoinen kengät Nahkaa Pumput Amoonyfashion Toe Kierroksella Solki Pehmeää ry

Korkea Plus 22cm Kengät 18 Kokoiset A 50 Pumpun 5 Kantapää Alustan Naiset Sandaalit Us9 eur40 Erittäin Beige 28a x5q8wYFtt