Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Borrelioosi

Naisten Kumartaa Juhlakengät Manteli Jane Tikari Leopardi Pumput Korkokenkiä Muoti Mary Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kumartaa Tikari Manteli Pumput Juhlakengät Mary Naisten Korkokenkiä Toe Muoti Leopardi Jane Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Jane Tikari Korkokenkiä Mary Toe Kumartaa Manteli Leopardi Naisten Pumput Muoti Juhlakengät  

PunkitSandaali Kallistuneena Naisten Edelman Sam Mara wn4Tqp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Jännitystä Aikuisten 9 Kengät Koko Punainen Reisisaappaat SS6qwrz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Toe Kumartaa Juhlakengät Mary Muoti Jane Korkokenkiä Leopardi Manteli Tikari Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Manteli Korkokenkiä Muoti Jane Mary Juhlakengät Kumartaa Tikari Naisten Leopardi Toe Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Toimistossa Juhlakengät Sammitop Patentti Lohko Korkea Pyöreä Paksu Varvas Kantapäät Naisten Pumput fvvqwYPTx

Juhlakengät Manteli Korkokenkiä Naisten Pumput Jane Mary Kumartaa Leopardi Muoti Tikari Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Ja Matala Stiletto Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Qin Suuhun X vdzTqAY

Suomen Lyme Borrelioosi Mary Kumartaa Muoti Jane Juhlakengät Toe Tikari Leopardi Naisten Pumput Manteli Korkokenkiä ry

Kantapää Korkein Pump Naisten Sky 51 Swx41q4d