Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Borrelioosi

Muoti Tikari Naisten Korkokenkiä Manteli Mary Leopardi Pumput Toe Kumartaa Juhlakengät Jane Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Jane Naisten Muoti Pumput Korkokenkiä Juhlakengät Mary Manteli Leopardi Toe Tikari Kumartaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Leopardi Jane Mary Toe Korkokenkiä Naisten Kumartaa Juhlakengät Tikari Pumput Muoti Manteli  

PunkitMekko West Nine Naisten Nwtatiana48 Pumppu qx8ptOPn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hääjuhlissa 39 Helmi Naisten Pitsi Strassit Mnii Alustoja Tikari Ilta Avokkaat Hyvälaatuisia Kristalli Korkokenkiä Morsian nZYqx7Rw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Korkokenkiä Jane Pumput Juhlakengät Muoti Toe Manteli Leopardi Tikari Kumartaa Mary Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Manteli Juhlakengät Toe Naisten Tikari Pumput Leopardi Jane Muoti Mary Korkokenkiä Kumartaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Matala Lcky Korkeakorkoiset Meistä 34 Korkokengät m Mokka Huomautti harmaa 3 Sinkkuja Naisista toe Kengät B Naisten w6E6rXq

Jane Muoti Mary Tikari Korkokenkiä Juhlakengät Manteli Kumartaa Toe Naisten Pumput Leopardi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Korkokenkiä Mekko Labiti Varvas Naisten Pyöreä Luistaa Alusta xOwOzfpqn1

Suomen Lyme Borrelioosi Jane Toe Tikari Kumartaa Naisten Manteli Korkokenkiä Leopardi Pumput Mary Juhlakengät Muoti ry

Häät Naiset Suljettu Kengät Avokkaat Iltana Platform Satiini Elegantpark Strassit Toe TxzAZZd