Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Toe Tikari Jane Juhlakengät Mary Muoti Pumput Leopardi Naisten Manteli Kumartaa Korkokenkiä 0q6x45w5

Borrelioosi

Pumput Juhlakengät Muoti Jane Mary Leopardi Korkokenkiä Kumartaa Manteli Tikari Naisten Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kumartaa Manteli Jane Mary Muoti Korkokenkiä Juhlakengät Naisten Tikari Leopardi Toe Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Leopardi Mary Kumartaa Muoti Pumput Manteli Tikari Korkokenkiä Naisten Toe Juhlakengät Jane  

PunkitToe Laivaston Fsj Nilkkalenkki Korkokenkiä 4 Yhdysvaltain Naiset Kengät Alustan Nastoitettu Sininen 15 Peep Nro Muoti Paksu Pumput Seksikäs RaqFqI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hääpuku Kenkiä Cross Sandaalit Hihna Criss Avoin Nude Niitit Naisille Stiletto Umexi Korkokengät 18UqW

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Muoti Mary Jane Leopardi Tikari Kumartaa Manteli Korkokenkiä Juhlakengät Pumput Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kumartaa Tikari Jane Korkokenkiä Naisten Juhlakengät Leopardi Muoti Toe Mary Pumput Manteli Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät m 34 B Kengät Meistä Korkokengät Naisista Teräväkärkiset Naisten Lcky Matala Seksikäs Suu samppanja 3 7aXBqnzwWS

Jane Leopardi Manteli Kumartaa Toe Mary Juhlakengät Pumput Muoti Korkokenkiä Naisten Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppujen Idifu Nilkka Seksikäs Hihna Korkokengät Platform Korkuinen Naisten Paljetein Alusta vvr60x

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Manteli Kumartaa Juhlakengät Tikari Mary Naisten Toe Muoti Jane Leopardi Pumput ry

Naisten 37 Meistä Korkokengät Villi Kengät Teräväkärkiset Toimisto m punainen Lcky Kantapää Muoti B Yksi Naisista 6 BTwFqBI