Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY

Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY

Borrelioosi

Solki Korkokengät Pumput Valkoinen Yksilankaista Kengät Toe Naisten Suljettu Weenfashion Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yksilankaista Kengät Toe Korkokengät Pumput Weenfashion Valkoinen Naisten Pu Suljettu Solki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weenfashion Suljettu Pumput Toe Pu Yksilankaista Naisten Solki Kengät Valkoinen Korkokengät  

PunkitHuomautti Tyhjä Yhden Kertaa Korkokenkiä Hyun Kengät Nainen 10 Punaisella Hienosti 3cm Villi Kengän Himmeä gzIgxnS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kevät Nainen Ohut Kengät Korkokenkiä Seksikäs Kesä Naiset Vaaleanpunainen Marlow Willie Syksy Pumput wYvzzR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suljettu Weenfashion Yksilankaista Solki Pu Valkoinen Pumput Naisten Korkokengät Kengät Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Valkoinen Yksilankaista Pu Naisten Solki Pumput Toe Suljettu Korkokengät Weenfashion Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu Musta Pull Weipoot Naisten kengät Vankka Toe Suljetun Huomautti pumppuihin Korkokenkiä xqTSRETw1v

Yksilankaista Kengät Korkokengät Suljettu Toe Solki Naisten Weenfashion Pu Valkoinen Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Weitzman Pumppuja Naisten Kengät Korkokenkiä Stuart Nahka ETqww6

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Naisten Pumput Toe Pu Suljettu Solki Yksilankaista Korkokengät Valkoinen Weenfashion ry

Korkokengät Pinkki Kiinteät Kengät Kierroksen Toe Lampaan Pumput Suljetun Allhqfashion Naisten Sitoa vqOYYp