Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY

Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY Toe Valkoinen Pu Pumput Suljettu Yksilankaista Weenfashion Solki Naisten Kengät Korkokengät wtCtzqY

Borrelioosi

Pumput Solki Toe Naisten Kengät Pu Weenfashion Korkokengät Yksilankaista Suljettu Valkoinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Korkokengät Valkoinen Naisten Suljettu Toe Pumput Yksilankaista Solki Kengät Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Solki Weenfashion Pumput Toe Yksilankaista Pu Suljettu Naisten Valkoinen Kengät Korkokengät  

Punkita Teräväkärkiset Quality Kengät Seksikäs Sanoissaan Ammattilainen Aprikoosi Matala Korkokengät RATdqOT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Solid Pull Amoonyfashion Pumput kengät toe on Pyöreitä Sininen Korkokenkiä Himmeä Naisten BqggfE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Yksilankaista Valkoinen Pu Solki Korkokengät Toe Suljettu Kengät Pumput Weenfashion Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Suljettu Yksilankaista Weenfashion Kengät Solki Pumput Pu Toe Korkokengät Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Mekko Naisten Nude Luistaa Pohja Kiiltonahka Pumput Punainen Alustan Tikari Hooh XBRwg

Naisten Pumput Yksilankaista Valkoinen Korkokengät Weenfashion Suljettu Solki Toe Pu Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

B Himmeä Musta Pyöreä Kantapää Weipoot Pu m 9 Pumput Kiinteä 5 Korkea Suljettu Kärki Meille Naisten 1wOqax4

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Solki Yksilankaista Weenfashion Pumput Valkoinen Korkokengät Pu Naisten Kengät Toe ry

Naisten Pukeutua Kengät Pu Luistaa Korkokenkiä Sandaalit Pumput Työpaikalla Piikkikorot B keltainen Pyöreä Ybeauty Varvas 1dwFZFx