Toe Weenfashion Pull Pumput kengät Korkokenkiä Paljetteja Monivärinen Suljetun vankkaan Naisten rSCqnx7Swt

Toe Weenfashion Pull Pumput kengät Korkokenkiä Paljetteja Monivärinen Suljetun vankkaan Naisten rSCqnx7Swt Toe Weenfashion Pull Pumput kengät Korkokenkiä Paljetteja Monivärinen Suljetun vankkaan Naisten rSCqnx7Swt Toe Weenfashion Pull Pumput kengät Korkokenkiä Paljetteja Monivärinen Suljetun vankkaan Naisten rSCqnx7Swt

Borrelioosi

Pumput Korkokenkiä Monivärinen Paljetteja Weenfashion vankkaan Toe Pull Naisten Suljetun kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Weenfashion Naisten Korkokenkiä Pumput Suljetun Monivärinen Toe kengät Pull Paljetteja vankkaan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Monivärinen Weenfashion Naisten vankkaan Korkokenkiä Paljetteja Toe Suljetun Pumput kengät Pull  

PunkitSuljetun Toe kengät Solki Voguezone009 Pumput Huomautti Naisten Vankka Ccadp011216 qXn0w1wZI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Miyoopark Morsiamen Stiletto Satiini Iltamat Toe Naisten Korkokenkiä Sandaalit Peep Häät r0wSrqC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Weenfashion Paljetteja Toe vankkaan Pull Naisten kengät Pumput Monivärinen Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weenfashion Suljetun Toe Pull vankkaan Pumput Monivärinen Paljetteja Korkokenkiä kengät Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Beverly Koko Toe Pumput Nainen Naisten Musta Kesän Suuri 43 34 Solki Seksikäs Korkokengät Neliön Stewart Kengät Uusi rO0YwrqU

Suljetun Naisten Monivärinen Pull vankkaan Pumput Toe kengät Weenfashion Korkokenkiä Paljetteja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tossut Patcwork Korkokengät Ydn Teräväkärkiset Nilkkurit Sivuvetoketjut Kengät Naisten Turkoosi Korkokenkiä wnxqqCY0TU

Suomen Lyme Borrelioosi Monivärinen Suljetun Pull Naisten Pumput Toe Weenfashion kengät Korkokenkiä vankkaan Paljetteja ry

Weenfashion Pu Naisten Toe Kiinteät Suljetun Kengät Pumput Vedä Kierroksella Musta Korkokengät OYHqCxOrw