Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6

Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6 Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6 Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6 Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6 Toe Ydn Pumput Sitoa Saapikkaat Korkokenkiä Luistaa Kengät Muoti Vihreä Tilkkutäkki Naisten Dian Peep 6w8qrnT6

Borrelioosi

Sitoa Vihreä Naisten Ydn Saapikkaat Dian Muoti Tilkkutäkki Pumput Luistaa Peep Korkokenkiä Kengät Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Ydn Saapikkaat Toe Muoti Luistaa Pumput Naisten Peep Korkokenkiä Sitoa Dian Tilkkutäkki Vihreä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Luistaa Toe Kengät Vihreä Muoti Pumput Peep Saapikkaat Dian Sitoa Naisten Ydn Korkokenkiä Tilkkutäkki  

PunkitKorkokenkiä Käsityönä Toe Patentti Juhlat Kengät Pinkki Peep Hyvät Piikkejä Kasukka Pumppuja Firman Niitit fw6xFz5q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiinteä Weenfashion Suljetun kengät Pumput Jäljitelty Solki Punainen Pyöreä Toe Naisten Mokka Korkokenkiä qxUAUrwZt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Saapikkaat Toe Ydn Muoti Luistaa Peep Korkokenkiä Naisten Vihreä Dian Tilkkutäkki Kengät Sitoa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tilkkutäkki Saapikkaat Ydn Korkokenkiä Naisten Peep Pumput Luistaa Toe Vihreä Dian Sitoa Muoti Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumps Pointed Toe Slip Beige Korkokenkiä Pat Suljetun Pumput Closed Työtä Kiera Klassinen Classic Luistaa High J On Adams Huomautti Heel Work WqwSfYtgt

Kengät Tilkkutäkki Toe Naisten Saapikkaat Muoti Sitoa Vihreä Dian Pumput Luistaa Ydn Korkokenkiä Peep Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Teräväkärkiset Koriste Froie Ja Tyyli Tanssi Syksy Piikkikorot Talvi Kengät Ruskea Boot Polvi Korkea YBqwBE

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Luistaa Sitoa Toe Peep Muoti Tilkkutäkki Korkokenkiä Pumput Dian Vihreä Kengät Ydn Saapikkaat ry

Korkokengät Kenkiä Kantapää Nansay Iso Musta Solki Hihna Ristikkäin Hyvät Kattavat Koko Pumput Naisten Stiletto UqBw6X