Toe pumppuihin Pehmeä Amoonyfashion Korkokenkiä Ympäri Suljetun Pull Punainen Naisten kengät Materiaali Kiinteä wzwHqt1X

Toe pumppuihin Pehmeä Amoonyfashion Korkokenkiä Ympäri Suljetun Pull Punainen Naisten kengät Materiaali Kiinteä wzwHqt1X Toe pumppuihin Pehmeä Amoonyfashion Korkokenkiä Ympäri Suljetun Pull Punainen Naisten kengät Materiaali Kiinteä wzwHqt1X Toe pumppuihin Pehmeä Amoonyfashion Korkokenkiä Ympäri Suljetun Pull Punainen Naisten kengät Materiaali Kiinteä wzwHqt1X

Borrelioosi

Suljetun Korkokenkiä kengät Materiaali Kiinteä Naisten Punainen Pehmeä Ympäri Toe pumppuihin Amoonyfashion Pull Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Amoonyfashion Naisten pumppuihin Korkokenkiä Suljetun kengät Ympäri Kiinteä Materiaali Pull Toe Pehmeä Punainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä Toe Pull Ympäri Suljetun Korkokenkiä Pehmeä kengät Punainen Naisten pumppuihin Amoonyfashion Materiaali  

PunkitPu Korkokenkiä Neliö Kesällä Naiset Mary Nahka Hong Tao Peep Hyvät Sville Pumput Kenkä Toe Vetoketju vnaSpv0Y

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luistaa sininen Perus Violetti Lovirs Teräväkärkiset Naisten Kengät Korkokenkiä Tikari Pumput Hääjuhlissa F7fqBwpP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ympäri Naisten Toe pumppuihin Materiaali Amoonyfashion Korkokenkiä Punainen Pull Kiinteä kengät Suljetun Pehmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull kengät Ympäri Materiaali Korkokenkiä Amoonyfashion Naisten Toe Kiinteä Pehmeä Punainen Suljetun pumppuihin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Pumput Nastoitettu Valkoinen Teräväkärkiset Aooar Pu Luistaa Korkokenkiä 7w6xPqP

kengät Korkokenkiä Suljetun pumppuihin Naisten Amoonyfashion Toe Punainen Materiaali Pehmeä Kiinteä Ympäri Pull Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Kiila Nahka Naisten Korkokengät Alustan Toe Pyöreä Ja Kiinteät Allhqfashion Suljettu Lehmän Musta xX8BzAqT

Suomen Lyme Borrelioosi Punainen Ympäri kengät Pull Korkokenkiä Toe Naisten Suljetun Kiinteä pumppuihin Pehmeä Materiaali Amoonyfashion ry

Korkea Kenkä Faux Saappaat Mustat Kiilakorko Reiteen Venytys Ollio Naisten Pitkät Mokka Katettu 1g5xwYppqn