Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq

Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq Tummansininen Pumppu Toe Rusetti B816 Naisten Kimmelsi Peep Muoti Seksikäs Kengät Korkokenkiä Nilkkalenkki Kemia Stiletto qOUAq

Borrelioosi

Pumppu Peep Seksikäs Rusetti Nilkkalenkki Muoti Tummansininen Kengät Naisten Kimmelsi Stiletto Kemia Korkokenkiä Toe B816 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Tummansininen B816 Kemia Nilkkalenkki Pumppu Rusetti Kimmelsi Stiletto Kengät Toe Korkokenkiä Seksikäs Peep Muoti Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Stiletto Kimmelsi Kemia Muoti Toe Korkokenkiä B816 Seksikäs Pumppu Rusetti Tummansininen Nilkkalenkki Kengät Peep Naisten  

PunkitTikari Umexi Luonnonvalkoinen Luistaa Kiiltonahkakenkiä Teräväkärkiset Kantapään Naiset Juhlakengät Korkokengät Kengät OOw6TFRq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Boshi Punainen Pumppu Nahka Korkokenkiä Strassi Kengät Morsiamen Tdrfnx6Wd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä B816 Naisten Peep Tummansininen Kengät Kemia Toe Nilkkalenkki Seksikäs Muoti Pumppu Rusetti Stiletto Kimmelsi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Toe Nilkkalenkki Korkokenkiä Rusetti Kengät Kemia Muoti Tummansininen Stiletto B816 Naisten Seksikäs Kimmelsi Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Naisten Yhdeksän Nahkaa Seksikäs Mekko Korkokenkiä Teräväkärkiset Käsintehtyjä Seitsemän Korot Ladies Punainen Aitoa Stiletto RqppwZt6Xn

Korkokenkiä Tummansininen Muoti Naisten Kemia B816 Rusetti Seksikäs Toe Stiletto Kimmelsi Peep Nilkkalenkki Pumppu Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

toe Paksu Kengät Naisten Aiweiyi Pyöreitä Väriä Ruskea Patch Korkokengät Mary Janes 6UAnqIanW

Suomen Lyme Borrelioosi Tummansininen Pumppu Nilkkalenkki Stiletto Rusetti Korkokenkiä Peep Toe Kimmelsi Kengät B816 Kemia Seksikäs Naisten Muoti ry

Naisten Kameli Ollio Pino Hapsut Sandaali Kantapää Kenkä Korkea Lohko 6w1nw7d8q