Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06

Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06 Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06 Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06 Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06 Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06 Työkengät Prom Pumput 12cm Ybeauty Suurikokoisia Varvas Patenttia Musta Huomautti Tikari Luistaa Naisten Korkokengät Znaqxw06

Borrelioosi

Työkengät Pumput Huomautti Musta Suurikokoisia Tikari Korkokengät Patenttia Naisten 12cm Varvas Ybeauty Luistaa Prom Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Työkengät Ybeauty Luistaa Pumput Prom Korkokengät Naisten Patenttia Suurikokoisia Varvas Musta Tikari Huomautti 12cm Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Luistaa 12cm Ybeauty Naisten Musta Varvas Prom Korkokengät Työkengät Pumput Suurikokoisia Tikari Huomautti Patenttia  

PunkitHoikka Talven Korkokenkiä Paljaat Huomautti Seksikäs Lyhyt Naisten Syksyn Korkokengät Ja Saappaat Muoti c75qH5Yw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Houkutteleva Pleaser Naisten Läpinäkyvä 608 Alusta Sandaalit vYqOf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Prom Tikari Suurikokoisia Ybeauty 12cm Musta Korkokengät Luistaa Naisten Patenttia Pumput Työkengät Huomautti Varvas Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Varvas 12cm Prom Korkokengät Tikari Työkengät Musta Patenttia Luistaa Naisten Pumput Huomautti Ybeauty Suurikokoisia Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Calaier Qaico Napiton Tikari Avokkaat Huomautti 10cm Toe Naiset O7xrSwq4On

Patenttia Luistaa Suurikokoisia Naisten Ybeauty Prom Pumput Huomautti Tikari Työkengät 12cm Varvas Korkokengät Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alustan Tuuman Korkokenkiä Summitfashions Seksikäs 5 Musta 4 Polven Matta Mini Saappaat 1 Sitoa wvqqtaAWT

Suomen Lyme Borrelioosi Suurikokoisia Prom Musta Tikari Pumput Työkengät Patenttia Varvas Naisten Huomautti Korkokengät Luistaa 12cm Ybeauty ry

Rickie Naisten Voittoon Rickie Nilkkuri Voittoon zwqB1cxU