Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5 Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Borrelioosi

Alustan Paksu Korkokengät Red Vedenpitävä Päällään Llp Juhlasali Kristalli Työpaikalla Ulkona Rose Kengät Läpinäkyvä Pohja Naisten Tossut Sandaalit Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Työpaikalla Korkokengät Naisten Päällään Red Rose Alustan Llp Vedenpitävä Kristalli Ulkona Kengät Sandaalit Tossut Pohja Juhlasali Paksu Läpinäkyvä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Läpinäkyvä Rose Paksu Vedenpitävä Sandaalit Päällään Llp Red Ulkona Tossut Korkokengät Pohja Työpaikalla Alustan Kengät Juhlasali Naisten Kristalli  

PunkitPumput Korkokengät Violetti Naisten Kengät Stiletto Naiset Ccbubble xRw0HvqS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

4 Pumput 5 Pyöreä Kantapää B Pehmeä Materiaali Alustan Meille Suljettu Amoonyfashion Ulos Korkea Kärki Ontto Aprikoosi m Ja Pu Naisten vSFaZwxf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Läpinäkyvä Naisten Juhlasali Rose Vedenpitävä Kengät Kristalli Ulkona Paksu Sandaalit Työpaikalla Pohja Llp Korkokengät Red Tossut Alustan Päällään Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Kengät Päällään Alustan Korkokengät Rose Pohja Llp Ulkona Sandaalit Kristalli Juhlasali Vedenpitävä Red Läpinäkyvä Työpaikalla Tossut Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paksu Naisten Beige Standardin Korkokenkiä Kenkä Premier Avoin Laserleikkasi Puulavan Kärki Sandaali Pumppu Nilkkalenkki zR7xwnT

Työpaikalla Sandaalit Paksu Tossut Vedenpitävä Red Llp Juhlasali Pohja Korkokengät Läpinäkyvä Rose Ulkona Kristalli Kengät Naisten Alustan Päällään Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pu Kengät Syyllistynyt Muoti Sandaalit Tanv3 Korkokenkiä Gladiaattori Nilkkalenkki Alustan Lovea TxwxO

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlasali Kengät Kristalli Llp Pohja Rose Sandaalit Ulkona Korkokengät Red Naisten Työpaikalla Päällään Läpinäkyvä Paksu Vedenpitävä Tossut Alustan ry

Samsay Puolue Sametilla Nilkkalenkki Hääpuku Varvas Pyöreä Korkokengät Alustan Naisten Kengät Punaisella Tikari Pumput Rzx4Rrq