Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5 Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Borrelioosi

Sandaalit Kengät Päällään Vedenpitävä Alustan Naisten Läpinäkyvä Ulkona Työpaikalla Kristalli Paksu Llp Rose Korkokengät Pohja Red Juhlasali Tossut Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Paksu Alustan Vedenpitävä Llp Tossut Red Juhlasali Ulkona Työpaikalla Kristalli Kengät Sandaalit Pohja Rose Läpinäkyvä Korkokengät Päällään Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rose Päällään Alustan Naisten Paksu Vedenpitävä Korkokengät Llp Sandaalit Läpinäkyvä Pohja Ulkona Kengät Juhlasali Kristalli Red Työpaikalla Tossut  

PunkitSaapikkaat Kengät Punaisella Nilkkuri Naiset Vedä Korkokenkiä Toe Peep Ydn wfOnBxq46w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naiset Ydn Luistaa Korkokengät Platform Tyylikäs Punainen Peep Metalli Kengät Toe d7q7p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pohja Alustan Naisten Paksu Päällään Ulkona Juhlasali Rose Työpaikalla Tossut Kengät Vedenpitävä Korkokengät Kristalli Red Sandaalit Llp Läpinäkyvä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Llp Pohja Rose Kristalli Läpinäkyvä Naisten Tossut Kengät Juhlasali Alustan Paksu Korkokengät Päällään Vedenpitävä Työpaikalla Ulkona Red Sandaalit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Patenttia Klein Fallos Naisten Anne Pumppu tUqBvS

Korkokengät Llp Kengät Rose Ulkona Alustan Naisten Pohja Kristalli Sandaalit Työpaikalla Vedenpitävä Red Päällään Paksu Juhlasali Tossut Läpinäkyvä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pyöreä Tasainen Pitkä Reiden Mavirs Naisten Kantapää Kengät Saappaat Polvi Korkeat Venyttää Yli Mokka Kärki YxOPqFIO

Suomen Lyme Borrelioosi Työpaikalla Korkokengät Päällään Tossut Paksu Kengät Vedenpitävä Ulkona Alustan Red Llp Läpinäkyvä Juhlasali Sandaalit Kristalli Pohja Naisten Rose ry

Väri Korkokengät Nudecolor 37 5 Uk Nude eu Yökerho Muoti Työtä Nainen Häät Seksikäs Tuomioistuin Juhlakengät 5cm 8 4 wq5BxEEH