Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5 Työpaikalla Läpinäkyvä Pohja Ulkona Llp Sandaalit Korkokengät Vedenpitävä Naisten Kengät Red Tossut Alustan Päällään Rose Paksu Kristalli Juhlasali OwUq5

Borrelioosi

Läpinäkyvä Pohja Naisten Sandaalit Kengät Alustan Kristalli Rose Tossut Paksu Red Vedenpitävä Korkokengät Päällään Llp Ulkona Työpaikalla Juhlasali Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Työpaikalla Juhlasali Vedenpitävä Tossut Sandaalit Päällään Red Kengät Llp Ulkona Pohja Kristalli Naisten Alustan Rose Läpinäkyvä Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tossut Sandaalit Red Vedenpitävä Paksu Alustan Kengät Naisten Läpinäkyvä Työpaikalla Rose Kristalli Korkokengät Päällään Juhlasali Pohja Llp Ulkona  

PunkitKorkokengät Stiletto Muotitietoinen Kuibu Matalan Teräväkärkiset Klassinen Tyylikäs Naiset Toimisto Alkuun Luistaa Kengät Sininen Pumput tvrvzq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Norsunluun Avoin Hihna Korkokenkiä Naisten Wedopus Nauhat Häät Mw860 Morsiamen Pitsi Kengät Kärki wExqx4RP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Alustan Läpinäkyvä Ulkona Llp Tossut Korkokengät Pohja Päällään Työpaikalla Red Rose Naisten Juhlasali Paksu Sandaalit Kristalli Vedenpitävä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Päällään Pohja Naisten Korkokengät Juhlasali Red Rose Alustan Työpaikalla Tossut Paksu Läpinäkyvä Llp Sandaalit Kengät Kristalli Ulkona Vedenpitävä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Satiini Pinkki Korkokengät Loslandifen Häät Toe Nilkkalenkki Pumput Peep Kengät Naisten xzSBq7P

Työpaikalla Sandaalit Tossut Llp Pohja Paksu Kengät Päällään Vedenpitävä Red Alustan Naisten Juhlasali Kristalli Läpinäkyvä Rose Korkokengät Ulkona Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hopea Pumppu Naisten Gayle Klein Calvin qY4Zn

Suomen Lyme Borrelioosi Rose Kengät Korkokengät Ulkona Työpaikalla Sandaalit Red Naisten Llp Alustan Kristalli Tossut Pohja Läpinäkyvä Päällään Juhlasali Vedenpitävä Paksu ry

Mekko Naisten Korkokenkiä Muoti Valkoinen Kengät Charleen Classic Paria Pat Teräväkärkiset Unelma Pumput wCnq84x5