U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc

U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc

Borrelioosi

mac Tyylikäs Hihna Mukavat Naisten Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Solki Pumput Toe U Hopea Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

U Teräväkärkiset Mukavat Pumput Hopea Tyylikäs Hihna Kengät Solki Alustan Naisten Korkokengät Toe mac Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hihna Mukavat Solki Hopea Kengät mac Alustan Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Naisten Tyylikäs U Toe  

PunkitIltapuku Solki Nilkkalenkki Avoin Naisten Kantapää Uusi Kärki Häät 02 Paksu Stella Korkea Toetos Sandaalit Koralli Pumput A4Fxnn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Mekko Makea Kärki on Keula Kengät Pinkc Pumppu Pyöreä Slip Korkokengät Alustan Aiweiyi awzdFxFq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Alustan Solki Toe Hopea Mukavat Hihna Tyylikäs Korkokengät mac Naisten Teräväkärkiset Kengät U Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Kengät Solki Hopea Tyylikäs Pumput Hihna Korkokengät Naisten Mukavat U Toe mac Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sininen Hääpuku Naisten Pumppuja Toimisto Stilettoes Kengät Korot Korkokenkiä Teräväkärkiset Eldof 10cm 67vxgHqOqn

U Kengät Alustan Mukavat Pumput Solki Toe mac Tyylikäs Hopea Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Hihna Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hohto Glitter Naisille Varvas Alustan Hääpuku Kenkiä Luistaa Pumput Pyöreä Vihreä Stiletto Umexi Korkokenkiä Osapuolelle ROq7fvc

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Mukavat Hopea Teräväkärkiset Hihna Solki Alustan Tyylikäs Toe Naisten U mac Korkokengät Kengät ry

Sandaletit Alustoilla Korkokengät Prom Kengät Rongzhi Kärki Musta Estää Yökerho Avoin Naisten Nilkkalenkki wa1nwqAX