U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc

U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc U Teräväkärkiset Tyylikäs mac Pumput Hihna Mukavat Toe Solki Kengät Hopea Naisten Korkokengät Alustan w4gRqW4rc

Borrelioosi

Alustan Tyylikäs Teräväkärkiset Pumput mac Solki Kengät Hopea Toe Hihna U Mukavat Korkokengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Toe Hihna Alustan Naisten mac Tyylikäs Solki Mukavat Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Hopea U Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

U Alustan Hopea Toe Tyylikäs Mukavat Kengät Korkokengät Hihna Solki Teräväkärkiset mac Naisten Pumput  

PunkitKääri Sandaalit Matala Ylempi Korkokengät Paksu Pu Kesän Kengät Kantapää Naisten Varvas Tpu Suu pHqHaXw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bowknot Teräväkärkiset Korkokengät Metalli Kengät Seksikäs Naisten Stiletto Onlymaker Avokkaat Uq0pwTZW0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alustan U Tyylikäs Solki Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Toe Kengät Mukavat Hihna mac Naisten Hopea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hihna Teräväkärkiset Hopea Toe Pumput Naisten Solki Kengät Tyylikäs Alustan U Korkokengät Mukavat mac Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hyvät Kengät Toe Korkokengät Seksikäs Piikkikorko Punainen Tyylikäs Vuosikerta Unelma Huomautti Naisellinen TxzvWw6

Solki Naisten U Hihna Tyylikäs Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Alustan Mukavat Hopea Toe Pumput mac Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

34 Koko Huomautti Seksikäs Sandaalit Häät Nainen Piikkikorko väri Toe Kesällä Korkokengät Kengät Keltainen Vintage Suu Matala 6qpZ8

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Alustan Hihna Kengät Mukavat Naisten Solki Teräväkärkiset Hopea mac U Pumput Tyylikäs Korkokengät ry

Sandaali Badgley Pukeutuminen Tampa Mischka Naisten xfwppqPA0