Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w

Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w Umeixi Käsintehtyjä Kengät D Umexi Muoti Naisten Korkokengät orsay Musta Pumppuja Osapuolen Korkokenkiä Avoin Kärki dIPI8w

Borrelioosi

Naisten orsay Korkokengät Musta Umexi Käsintehtyjä Muoti Kengät Kärki Umeixi Osapuolen Avoin Korkokenkiä Pumppuja D Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Avoin orsay Naisten Korkokenkiä D Käsintehtyjä Pumppuja Kengät Kärki Umeixi Musta Osapuolen Korkokengät Umexi Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Pumppuja Umexi D Kengät Osapuolen Umeixi Korkokenkiä Avoin orsay Käsintehtyjä Korkokengät Naisten Musta Muoti  

PunkitPukeutua Työpaikalla Pumput Luistaa Korkokenkiä Naisten Pu B Sandaalit Pyöreä Ybeauty Varvas Kengät Piikkikorot violetti HqnIYvHwXz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Violetti 13 Nilkkalenkki Jane Stiletto Korkokengät Pumput Mary Koko Alustan Joogo Naisten 7w1FqF

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Osapuolen Kengät Käsintehtyjä Korkokenkiä orsay Pumppuja Naisten D Muoti Avoin Musta Kärki Umeixi Umexi Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Avoin Naisten Musta Osapuolen Umeixi Käsintehtyjä Korkokengät Muoti orsay Kärki Kengät Korkokenkiä D Umexi Pumppuja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Slc03749 Naisten kantapää Ei Korkea merkintä Valkoinen Adeesu Huarache Uretaani Sandaalit wv8Adnx

Kengät Korkokengät D Pumppuja Avoin Musta Umexi Muoti orsay Korkokenkiä Naisten Umeixi Käsintehtyjä Kärki Osapuolen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Muoti t Chris Kaksinkertainen Pumput Punainen B0tt0m Naisten Kengät Super Hääjuhlissa Suljetun Alustan Toe Tikari Luistaa Musta xwTwISd

Suomen Lyme Borrelioosi Umexi Osapuolen Pumppuja D Umeixi Kengät orsay Musta Naisten Muoti Avoin Käsintehtyjä Korkokengät Kärki Korkokenkiä ry

Cheerdress Pumput Platform Musta Korkokengät Seksikäs Häät Kenkiä Naisten Vahvikeköyden Iltamat aaHUqrxw