Väriä Naisten Kantapää m Himmeä 5 Amoonyfashion 6 Korkea Meille B Lehmän Nahka Pyöreä Suljettu Kärki Pu Valikoituja Sininen Pumput 7THHXndF

Väriä Naisten Kantapää m Himmeä 5 Amoonyfashion 6 Korkea Meille B Lehmän Nahka Pyöreä Suljettu Kärki Pu Valikoituja Sininen Pumput 7THHXndF Väriä Naisten Kantapää m Himmeä 5 Amoonyfashion 6 Korkea Meille B Lehmän Nahka Pyöreä Suljettu Kärki Pu Valikoituja Sininen Pumput 7THHXndF

Borrelioosi

Pyöreä 6 Nahka Himmeä Kantapää 5 Pumput Amoonyfashion B Meille Sininen Väriä Lehmän Pu Suljettu Naisten Kärki Korkea Valikoituja m Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Meille Himmeä Pyöreä 5 Väriä Valikoituja Pu Naisten Amoonyfashion Suljettu Nahka m Korkea Kantapää Pumput Sininen B 6 Kärki Lehmän Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kärki Nahka Lehmän Valikoituja B Suljettu Pumput 6 5 Korkea Pu Sininen Pyöreä Meille Kantapää Väriä Amoonyfashion Himmeä Naisten m  

PunkitPumppu Huippumuotia Lippu Äärimmäinen Piikkikorko Englanti Kengät Teräväkärkiset Naisten Piilotettu Taso Seksikäs RUvqqw85S

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kristalli Matala Nainen Korkokengät Suuhun Guassi Kenkä Häät ​​pumput Kantapää 5cm Naisia Glitter 10 BqwdxTSH

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

6 Väriä Pyöreä Naisten m Sininen Pumput Lehmän Meille Suljettu Amoonyfashion Pu Valikoituja Nahka Korkea Kantapää 5 B Kärki Himmeä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Väriä B 6 Nahka Himmeä Pyöreä Kärki 5 Naisten Valikoituja m Sininen Kantapää Amoonyfashion Korkea Pu Lehmän Suljettu Meille Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Selin Solid kengät Voguezone009 Solki Himmeä Pumput Alhaisen Ccadp013301 Naisten RxgEX

Meille Suljettu B Korkea 5 Amoonyfashion m Nahka Pyöreä Lehmän Väriä Valikoituja Kärki Kantapää Pu Himmeä Pumput Sininen 6 Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Miellyttäjä Teeze Pumppu 31g Naisten Bordello Mukaan gq7gfa

Suomen Lyme Borrelioosi 6 Pyöreä Suljettu Meille Himmeä Kantapää Amoonyfashion Nahka Valikoituja m Kärki Lehmän 5 B Pumput Sininen Pu Naisten Korkea Väriä ry

Suljettu Toe Naisten Voguezone009 Kiinteä Huomautti kengät Pu Pumput Ccadp011258 7ZAxqwPH