Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F

Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F

Borrelioosi

Toe Korkokengät Musta Pumput Pyöreä kengät Allhqfashion Solki Naisten Suljetun Valikoituja Pu Väri Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Musta Pumput Suljetun Valikoituja Korkokengät Väri Allhqfashion Solki Naisten Pu Toe kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä kengät Suljetun Musta Toe Väri Pumput Naisten Valikoituja Pu Korkokengät Solki Allhqfashion  

PunkitNaiset Luistaa Alusta Stiletto Tyyli Juhlamekko 13 Korkokenkiä Cxks Pohjat Hopea Tossut Kesän f816nnx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

5cm 37 Musta Yhden Stiletto 8 eu Naisten Työtä Kengät 5 Korkokengät Uusi Osapuolen Keväällä 4 Uk xn7nqvgp8H

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Musta Pu Väri Korkokengät Naisten Solki Suljetun Allhqfashion Valikoituja kengät Toe Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu kengät Toe Allhqfashion Valikoituja Suljetun Väri Pumput Naisten Pyöreä Korkokengät Musta Solki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valssi Qupid Pumppu Naisten Mekko 65 TfTn0Svwaq

Pyöreä Pumput Allhqfashion Korkokengät Suljetun Solki Musta kengät Toe Valikoituja Väri Pu Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Naisten Naisten Pumppu Sorkat Sorkat Sorkat Sorkat Naisten Kiera Pumppu Kiera Kiera Kiera Pumppu zAq5aa

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Naisten Pu Väri Allhqfashion Musta Pyöreä Korkokengät Suljetun Toe Pumput Valikoituja Solki ry

Pumppuja Miyoopark Applique Korkokenkiä Erikoinen Satiini Naisten Ohut w1qY4