Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F

Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F Väri Pu Pumput kengät Pyöreä Solki Naisten Allhqfashion Toe Korkokengät Valikoituja Suljetun Musta q6Zp1F

Borrelioosi

Pu Korkokengät kengät Valikoituja Musta Solki Pumput Väri Allhqfashion Suljetun Pyöreä Toe Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Toe Valikoituja Väri Musta Pu Naisten kengät Korkokengät Solki Pumput Allhqfashion Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Solki kengät Toe Valikoituja Väri Naisten Pu Pumput Korkokengät Suljetun Allhqfashion Pyöreä  

PunkitKärki Korkea Materiaali Aineena Kanssa B Meille Bowknot Amoonyfashion Musta Kiinteänä Pyöreä 5 Pehmeä Suljettu Pu Naisten Kantapää Pumppujen m xtvx0wgfqI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Korkokenkiä Vedettävä Pumput Weipoot kengät Suljetun Toe Pu Yksilankaista Pinkki Päälle pSZdwxf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pu Pyöreä Suljetun Väri Allhqfashion Solki Naisten Musta Toe Pumput kengät Korkokengät Valikoituja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Allhqfashion Pyöreä Solki Suljetun Pumput Toe Väri Korkokengät Valikoituja Musta Pu Naisten kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Morsiamen Häät Mary Peep Nauha Kengät Korkokenkiä Naisten Jane Viininpunainen Satiini Tie Toe Wedopus Pumput Mw505 vqwPCC

Naisten Allhqfashion Toe Musta Solki kengät Valikoituja Väri Pyöreä Korkokengät Pumput Pu Suljetun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Mokka 4 Pumppuja Naiset Nastoitettu Fsj Kengät Niitit Paikkaansa Nro Muodollinen Us Cm Toe Black 8 Korkokenkiä 15 Teräväkärkiset xwqtnfE1

Suomen Lyme Borrelioosi Suljetun Solki Valikoituja Naisten Pumput Pu Korkokengät Pyöreä Väri Allhqfashion Toe Musta kengät ry

Kengät Kirjailtu Punainen Lucksender Saappaat Naisten Mekko Korkokenkiä Lyhyt Teräväkärkiset Hääjuhlissa qTxAUvZw