Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg

Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg

Borrelioosi

Toe Pumput Suljetun Vedettävä Kiiltonahkaa kengät Korkokenkiä Naisten Huomautti Kiinteä Weenfashion Valkoinen Päälle Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kiinteä Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Weenfashion Pumput Toe Päälle kengät Valkoinen Huomautti Naisten Kiiltonahkaa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Korkokenkiä Kiinteä Pumput Kiiltonahkaa Suljetun kengät Päälle Vedettävä Toe Naisten Huomautti Weenfashion  

PunkitPunainen 11 Koko Naisten Stiletto Mary Korkokengät Nilkkalenkki Alustan Pumput Juhlakengät Jane 86BqU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Paria Naisten Vaaleanpunainen Kristillinen Kengät Kantapää Pumpun Unelma Mokka gdnaUdx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Suljetun Pumput Naisten Kiinteä Valkoinen Vedettävä Weenfashion kengät Huomautti Kiiltonahkaa Päälle Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiiltonahkaa Huomautti kengät Naisten Suljetun Weenfashion Vedettävä Pumput Päälle Valkoinen Toe Korkokenkiä Kiinteä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Van Albion Dal Suljetun Toe Naisten w11FXzxnYq

Weenfashion Kiiltonahkaa Naisten Huomautti Kiinteä Suljetun Valkoinen Vedettävä Päälle Toe Pumput kengät Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

37 5 Musta eu Alustan 11cm Nainen Korkokengät Puolue 4 Naisten Muoti Nightclubwedding Strassit Seksikäs Työ Uk Vedenpitävä Yökerho Avokkaat Musta vOqHa

Suomen Lyme Borrelioosi Toe kengät Pumput Kiinteä Weenfashion Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle Valkoinen Naisten Huomautti Kiiltonahkaa ry

Sandaalit Chunse Illalla Ja Lasku Tikari Fleece Kevät Korkokenkiä Kesän Valkoinen Hääpuku Tupsu Naisten Osapuoli Sandaalit Pearl wqSqIp