Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg

Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg Valkoinen Huomautti Toe Päälle Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Naisten kengät Vedettävä Suljetun Kiiltonahkaa Pumput Tq1qxBCwg

Borrelioosi

Pumput Valkoinen Päälle Suljetun Toe kengät Huomautti Kiiltonahkaa Naisten Vedettävä Korkokenkiä Weenfashion Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Naisten Suljetun kengät Vedettävä Valkoinen Kiinteä Huomautti Korkokenkiä Kiiltonahkaa Päälle Toe Weenfashion Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Huomautti Naisten Kiinteä Korkokenkiä kengät Pumput Vedettävä Weenfashion Päälle Suljetun Toe Valkoinen Kiiltonahkaa  

PunkitKorkokenkiä Naisten kengät Suljetun Allhqfashion Ympäri pumppuihin Sininen Toe Pehmeä Pull Materiaali w7qwI1d

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pukeutuminen Pumppu Mischka Naisten Rouge Badgley Latte wq8pYt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weenfashion Huomautti Kiiltonahkaa Toe kengät Pumput Kiinteä Valkoinen Päälle Naisten Vedettävä Korkokenkiä Suljetun Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weenfashion Kiiltonahkaa Naisten Vedettävä Päälle Kiinteä Huomautti Valkoinen Suljetun kengät Korkokenkiä Toe Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumput Lovea 15 Vaaleanpunainen Piikkikorot Seksikäs Sandaalit Meitä Juhlakengät Naiset Toe D'orsay Fsj 4 Koko Peep Osapuoli wqnIaXxOCT

Pumput Päälle Huomautti Valkoinen kengät Kiinteä Vedettävä Korkokenkiä Toe Suljetun Weenfashion Naisten Kiiltonahkaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Violetti Tarina Osoittavat Stiletto Nilkkurit Solki Yötaivasta Korkokenkiä Alustan Punk Lf30301 6pwq6Hrz

Suomen Lyme Borrelioosi Kiiltonahkaa Päälle Naisten Valkoinen Toe Weenfashion Suljetun Vedettävä Pumput kengät Huomautti Kiinteä Korkokenkiä ry

Interestprint Naiset Pumppu Korkea Kengät Kantapääkiila Color2 Kuvio Kirsikankukkia Kukkia Värikkäitä Mansikka nOUUrxaw