Valkoinen Mekko Strassi Sandaalit Naisten Aiweiyi Paksu Korkokengät YpZZFq

Valkoinen Mekko Strassi Sandaalit Naisten Aiweiyi Paksu Korkokengät YpZZFq Valkoinen Mekko Strassi Sandaalit Naisten Aiweiyi Paksu Korkokengät YpZZFq Valkoinen Mekko Strassi Sandaalit Naisten Aiweiyi Paksu Korkokengät YpZZFq Valkoinen Mekko Strassi Sandaalit Naisten Aiweiyi Paksu Korkokengät YpZZFq

Borrelioosi

Mekko Aiweiyi Paksu Sandaalit Naisten Strassi Valkoinen Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandaalit Valkoinen Strassi Aiweiyi Naisten Mekko Korkokengät Paksu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Paksu Aiweiyi Valkoinen Strassi Korkokengät Mekko Sandaalit Naisten  

PunkitNilkkaremmit Toe Kengät Pumput Häät Satiini Korkokenkiä Stiletto Naisten Loslandifen Tyylikäs Peep qx6R44Y

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pleaser Houkutteleva Sandaalit 609 Korkokengät Naisten w8PBqZ

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Aiweiyi Naisten Strassi Sandaalit Korkokengät Mekko Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mekko Aiweiyi Strassi Korkokengät Valkoinen Naisten Sandaalit Paksu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Dansko Tukkia Naisten Dansko Xp Pro Naisten F1zvUqv

Strassi Korkokengät Mekko Naisten Paksu Aiweiyi Sandaalit Valkoinen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tikari Ohut 12cm Värikäs Hieno Avokkaat 414 Luistaa Kukka Kengät Naisten Teräväkärkiset Msm4 Koriste Kantapää Korkea Tekstuuri BSIqR

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Sandaalit Valkoinen Mekko Aiweiyi Strassi Naisten Paksu ry

Kärki Korean Kovertaa Itsestään Korkokengät Naisten Päälliset Paljetti Pumput Seksikäs Pydi Sammuvia Yökerho Kengät Riikinkukko Tm qP4FtfP