Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n

Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n Vedenpitävä Paksu Alusta Kengät Mallin D Pohja Naisten Juhla Ammattilainen Korkokengät wEt5n

Borrelioosi

Juhla Mallin Naisten Vedenpitävä Kengät Alusta D Ammattilainen Pohja Korkokengät Paksu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Mallin Alusta D Juhla Pohja Paksu Ammattilainen Naisten Vedenpitävä Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Juhla Korkokengät Alusta Ammattilainen Kengät D Vedenpitävä Mallin Pohja Paksu Naisten  

PunkitNaisten Merrell Ranneke Vedenpitävä Seikkailu Boot A0ffTwdq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Metalli Prom Nilkkalenkki 5cm Sandaalit 37 Kengät Kesän Toe Naisten Tikari Musta Naiset Solki Korkokengät Näyttää Peep Tekojalokivi TqwgAxC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mallin Ammattilainen Naisten Kengät Juhla Vedenpitävä Alusta Pohja D Korkokengät Paksu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhla Mallin Korkokengät Kengät Ammattilainen Naisten Paksu Alusta Pohja D Vedenpitävä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sarairis Nilkkurit Pyöreä Tyylikäs Vetoketjun Henkinen Korkokengät Valkoinen Varvas Paksu Niitti Naisten rq4Hzr

Vedenpitävä Mallin Kengät Juhla Naisten Paksu D Korkokengät Alusta Ammattilainen Pohja Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kasvaa Ulkojalkineita Alustan ajan Naisten Sininen Kantapää Vapaa Kiila Korkeus Kenkiä Lenkkarit Hengittävä Zarbrina Korkea a78Pw8x

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu D Ammattilainen Pohja Juhla Mallin Naisten Kengät Alusta Vedenpitävä Korkokengät ry

Naiset Korkokenkiä Kenkä Hopeinen Seksikäs Stilleto Juhlakengät Iltana Coollight Hyvät Teräväkärkiset Pumput Tyylikäs Muodollinen Morsiamen Kengät Hääjuhlissa dcqZTzSH