Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO

Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO

Borrelioosi

Kiinteä kengät Päälle Huomautti Pumput Suljetun Vedettävä Pu Weipoot Toe Naisten Korkokenkiä Beige Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Naisten kengät Pumput Vedettävä Weipoot Toe Kiinteä Päälle Pu Beige Huomautti Suljetun Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Toe Pu Päälle Korkokenkiä Beige Vedettävä Pumput Huomautti Kiinteä Weipoot kengät Naisten Suljetun  

PunkitPukeutuvat Ydn Nilkkaremmit Keula Avoin Sandaalit Kengät Kärki Korkokenkiä Naiset Tikari Pumput Owr75

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Scarpin Dia Kengät Nahkaa Korkea Käsintehtyjä Seitsemän Muuli Teräväkärkiset Aitoa Piikkikorko Naisten Yhdeksän HnaWTSxqCn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Huomautti Päälle Korkokenkiä Kiinteä Weipoot Pumput Suljetun Toe Beige Pu kengät Vedettävä Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Vedettävä Suljetun Päälle Kiinteä Naisten kengät Pu Toe Pumput Huomautti Beige Weipoot Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Korkokenkiä Kiinteä Päälle Pu Allhqfashion Ympäri Vedettävä Avokkaat Suljetun Toe Aprikoosi gx4CBRd

Beige Weipoot Pumput Suljetun Vedettävä Pu Kiinteä Naisten Korkokenkiä Toe Päälle Huomautti kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solid Pull Pumput Korkokenkiä Allhqfashion pu Naisten Huomautti Suljetun kengät Toe Hopea wxxq0UC5

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä kengät Suljetun Pu Päälle Pumput Vedettävä Weipoot Beige Huomautti Kiinteä Toe Naisten ry

Upea Varvas mac U Punainen Alustan Nilkan Pumput Kengät Boot Bootie Tikari Juhlamekko Ympäri Korkokengät nwHnR1