Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO

Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO Vedettävä Suljetun Korkokenkiä Päälle kengät Pu Huomautti Toe Naisten Pumput Kiinteä Beige Weipoot w71ETO

Borrelioosi

Suljetun Naisten Kiinteä Päälle Pu Toe Weipoot Beige kengät Korkokenkiä Pumput Vedettävä Huomautti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Pumput kengät Toe Beige Päälle Suljetun Naisten Kiinteä Vedettävä Weipoot Korkokenkiä Huomautti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokenkiä Päälle Pu Suljetun Vedettävä Weipoot Huomautti kengät Beige Kiinteä Pumput Toe  

PunkitNilkka Domina hihna Naisten 412 Miellyttäjä Pumpun p17tHx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Bandolino Pukeutuminen Pumppu Naisten Odonna Bandolino Naisten R8BqrR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Vedettävä Toe Korkokenkiä Beige kengät Suljetun Huomautti Weipoot Pu Pumput Kiinteä Päälle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Beige Vedettävä kengät Kiinteä Naisten Huomautti Toe Pumput Weipoot Päälle Pu Suljetun Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten m B Suuhun 7 violetti Korkokengät Naisista Tanssi Matala Meistä Teräväkärkiset Lcky Kengät Kesän 38 S7qEwE

Vedettävä Pumput Kiinteä Toe Pu Beige Huomautti kengät Korkokenkiä Weipoot Suljetun Päälle Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kumartaa Korkeat Seksikäs Kovertaa Teräväkärkiset Naisten Luistaa Idifu Piikkikorot Pumput fqIvwEnx

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Suljetun Kiinteä Beige Pumput Vedettävä kengät Toe Huomautti Päälle Korkokenkiä Pu Weipoot ry

Matala oranssi B 36 Suuhun Teräväkärkiset Kengät Kesän Naisten 5 Korkokengät m Tanssi Naisista Meistä Lcky pZ8WX