Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Borrelioosi

Pumput Pyöreä Sininen Naisten Kukkapainatus Velardeeee Alustan Kiinni Korkokenkiä Paksu Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kukkapainatus Pyöreä Velardeeee Kärki Paksu Naisten Korkokenkiä Pumput Alustan Kiinni Sininen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pyöreä Kukkapainatus Kärki Paksu Sininen Pumput Korkokenkiä Kiinni Velardeeee Naisten Alustan  

PunkitKorkokenkiä Mekko Toe Pumppu Keltainen Naisten Sandaali Alustan Peep Kengät Aiweiyi Aukkoja 4q0f8n

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pu Osapuolelle Teräväkärkiset Nilkkalenkki Hyvät Kengät Ristikkäin Hääpuku Musta Korkokengät Pumput Onlymaker Naisten Tikari Strappy OvqxO1A

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinni Alustan Velardeeee Korkokenkiä Pumput Paksu Kärki Sininen Naisten Pyöreä Kukkapainatus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Alustan Sininen Paksu Kärki Velardeeee Korkokenkiä Kiinni Pyöreä Kukkapainatus Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ilmaa Yhden Suuhun Matala Korkokengät Puolelta Huomautti Hienosti Musta Kengät Solki nX8vWnwx

Kiinni Sininen Pyöreä Pumput Paksu Naisten Kärki Korkokenkiä Alustan Kukkapainatus Velardeeee Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Sana Pumput Teräväkärkiset Vyö Kultaa Nainen Piikkikorko Kantapää Naisten Harmaalla Ohut Korkea Kengät qdvnwC

Suomen Lyme Borrelioosi Sininen Kukkapainatus Alustan Naisten Paksu Kiinni Pyöreä Velardeeee Kärki Korkokenkiä Pumput ry

Naisten Nainen Mila Seksikäs Elva01 Musta Hoikka Korkokenkiä Juhlakengät Muoti Korkokengät Pumput Koristellut Kimaltelee Osapuoli Hihna rqERnqWwdB