Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Borrelioosi

Sininen Kiinni Alustan Korkokenkiä Pumput Velardeeee Kukkapainatus Naisten Pyöreä Kärki Paksu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sininen Naisten Kiinni Kärki Paksu Kukkapainatus Velardeeee Korkokenkiä Alustan Pyöreä Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinni Naisten Sininen Paksu Korkokenkiä Velardeeee Pumput Pyöreä Kärki Kukkapainatus Alustan  

PunkitPumppu David Kiinnitti Naisten Pukeutuminen Charles CqfII

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Knee Chunky Taitettava Korkea Stacked Boots Kantapää Elsa Tall Paksu Pitkä Foldable Women's Naisten Saappaat Heel Polvi High Pinottu Bv7UEpKq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Naisten Paksu Korkokenkiä Pyöreä Velardeeee Kärki Kiinni Pumput Alustan Kukkapainatus Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Velardeeee Paksu Korkokenkiä Pumput Naisten Sininen Kukkapainatus Pyöreä Kärki Kiinni Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Naisten Epäsäännöllinen Diiva tangon Alkuperäinen Valinta T xYwq54pw

Pumput Kärki Pyöreä Kiinni Naisten Korkokenkiä Paksu Alustan Velardeeee Sininen Kukkapainatus Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Työtä Ariat Ariat Fernlee Naisten Naisten Boot wBxIUxd

Suomen Lyme Borrelioosi Sininen Pumput Korkokenkiä Kukkapainatus Kärki Velardeeee Kiinni Pyöreä Paksu Naisten Alustan ry

Kärki Casual Pyöreä Oxford Musta Oxfords Mokka Kantapää Retro Matala Pitsi Kenkiä Tasainen Klassinen up Mokkasiinit Naisten 85qRa