Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq Velardeeee Kärki Kiinni Alustan Korkokenkiä Sininen Pumput Naisten Paksu Pyöreä Kukkapainatus ZgUZIrq

Borrelioosi

Pyöreä Kärki Paksu Naisten Sininen Korkokenkiä Pumput Kukkapainatus Velardeeee Alustan Kiinni Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Sininen Pumput Velardeeee Alustan Korkokenkiä Kiinni Naisten Kukkapainatus Paksu Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinni Naisten Korkokenkiä Alustan Pyöreä Pumput Velardeeee Kärki Paksu Sininen Kukkapainatus  

PunkitKenkiä Bowknot Bowknot Avokkaat Bowknot Kenkiä Vulusvalas Vulusvalas Naiset Avokkaat Avokkaat Naiset Vulusvalas Naiset 7wHxqC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Voguezone009 Suljetun Pu kengät Pumput Ympäri Naisten Ccadp011359 Vankka Korkokenkiä Toe vqPvw1xpT6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alustan Pyöreä Velardeeee Sininen Kukkapainatus Naisten Paksu Pumput Korkokenkiä Kiinni Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pyöreä Velardeeee Naisten Kukkapainatus Korkokenkiä Kiinni Sininen Paksu Pumput Kärki Alustan Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Naisten Hopea Prom Sandaalit Tsbridal Hyvät Korkokengät Hapokas Kengät UFZwIqxI7

Kiinni Velardeeee Pumput Kukkapainatus Pyöreä Kärki Sininen Alustan Naisten Paksu Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Mekko Nude Kiiltonahka Pumpun Naisten Ochenta Vaaleanpunainen Tikari Luistaa wfTawqS

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Sininen Kukkapainatus Paksu Velardeeee Pumput Alustan Kiinni Korkokenkiä Pyöreä Naisten ry

Nahka Pumput t Metalli Sileä Kärki 12cm Pohjallinen Naisten Kantapää Korkea Chris musta 12 Hopea Ohut Kantapää Musta Terävä Metallinen Selin Tikari harmaa Paljetteja 6 wFvq6nxn