Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Borrelioosi

Velardeeee Korkea Sandaalit up Naisten Pumput Saappaat Pitsi Vaaleanpunainen Leikkauksella Polvi Kantapää Niitit Kiila Gladiaattori Trendikäs Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Gladiaattori Kiila Pitsi Vaaleanpunainen Niitit Trendikäs Polvi Sandaalit Leikkauksella Korkea up Pumput Velardeeee Saappaat Kantapää Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Saappaat Gladiaattori Sandaalit Leikkauksella Trendikäs Kantapää Korkea up Velardeeee Pumput Naisten Vaaleanpunainen Kiila Pitsi Polvi Niitit  

PunkitKantapää Naiset Luonto Musta Fh65 Taistelijan Kenkä Polvisukat Tuuli Mokka Paksu Nauhat Paikkaansa RWna6AqW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Lokki Ciera Korkokenkiä Pumppu Clarks xBASC4pwxq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Polvi Kantapää Pitsi Gladiaattori Sandaalit Velardeeee Trendikäs Niitit up Leikkauksella Naisten Korkea Kiila Vaaleanpunainen Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiila up Naisten Niitit Kantapää Vaaleanpunainen Sandaalit Leikkauksella Gladiaattori Pitsi Trendikäs Polvi Saappaat Velardeeee Pumput Korkea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suu Strassit Kengät B Lcky Helmi m 3 Korkokengät 34 Naisten valkoinen Matala Meistä Naisista Teräväkärkiset Fqq5xwt0

Velardeeee up Naisten Korkea Trendikäs Pumput Niitit Kantapää Sandaalit Kiila Vaaleanpunainen Polvi Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Saappaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

pu kengät Ccadp013287 Solid Korkokenkiä Pull Voguezone009 Naisten Pumput 8nxTxf

Suomen Lyme Borrelioosi Pitsi Polvi Korkea Pumput up Gladiaattori Niitit Naisten Sandaalit Velardeeee Saappaat Kantapää Trendikäs Vaaleanpunainen Kiila Leikkauksella ry

Suljetun Kärki Materiaaleja Voguezone009 Pumput Sekoitus Ccadp011197 kengät Kirjaillut Ympäri Naisten wfBZ6