Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Borrelioosi

Naisten Kantapää Pumput Polvi Korkea Kiila up Niitit Velardeeee Trendikäs Pitsi Vaaleanpunainen Leikkauksella Saappaat Sandaalit Gladiaattori Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Kantapää Sandaalit Vaaleanpunainen Niitit Trendikäs Naisten up Kiila Polvi Leikkauksella Pitsi Korkea Gladiaattori Velardeeee Saappaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Polvi Saappaat Velardeeee Pumput up Trendikäs Sandaalit Korkea Leikkauksella Niitit Gladiaattori Naisten Kiila Vaaleanpunainen Pitsi Kantapää  

PunkitSitoa Naisten Pyöreä Pumppuja Tyylikäs Korkokenkiä Mukava Varvas Togic Musta Paksu Kengät 4qwtWIE41x

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nilkkalenkki Solkid Naisten Tan Nbpu Paksu Korkokenkiä Kapeneva Valitse Häkissä Lovea Avoin Kärki Sandaali Cambridge x5YTFwq0w

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vaaleanpunainen Pumput Leikkauksella Kantapää Sandaalit Gladiaattori Pitsi Kiila Niitit Trendikäs up Velardeeee Polvi Korkea Naisten Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Polvi Vaaleanpunainen Saappaat Kantapää Velardeeee up Leikkauksella Sandaalit Niitit Naisten Pumput Pitsi Kiila Trendikäs Korkea Gladiaattori Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Marrone 13cm Kantapää Bändi Tukkii Ruskea Naiset Kengät Nahka Kiara K9202 qwBTH7Bz

Kiila Naisten Velardeeee Trendikäs Pumput Vaaleanpunainen Pitsi Sandaalit Polvi Niitit Kantapää Gladiaattori up Saappaat Leikkauksella Korkea Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Pumput ikäinen Naisten Peep Eu37 Uk4 Toe Kukka Avokkaat Satiini Korkokenkiä Alustan Iltana 6041 Punainen 02a IqCPWt1w

Suomen Lyme Borrelioosi Trendikäs Pumput Gladiaattori Polvi Naisten up Saappaat Sandaalit Korkea Leikkauksella Kantapää Niitit Kiila Vaaleanpunainen Velardeeee Pitsi ry

Crossfit 0 Sneaker Reebokin Naisten 7 Nano 1x1UpF