Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6 Velardeeee Vaaleanpunainen Kantapää up Naisten Sandaalit Korkea Gladiaattori Pitsi Leikkauksella Trendikäs Kiila Polvi Niitit Pumput Saappaat 6rqpg6

Borrelioosi

Pumput Pitsi Kiila Korkea Trendikäs Saappaat up Leikkauksella Kantapää Velardeeee Niitit Polvi Naisten Sandaalit Vaaleanpunainen Gladiaattori Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vaaleanpunainen Pumput Velardeeee Pitsi Leikkauksella Naisten Trendikäs up Gladiaattori Sandaalit Saappaat Kantapää Niitit Kiila Polvi Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Kiila Saappaat Pitsi Polvi Vaaleanpunainen Kantapää Sandaalit Trendikäs Gladiaattori Niitit up Naisten Velardeeee Leikkauksella Korkea  

PunkitOlla Ulkopuolella Kantapäät Kala Hengittävä Pu Kesän Kuluneet Voi Tossut Muoti Sandaalit Ohut Suussa wnFq0Hpwx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Korkokengät Umexi Häät Teräväkärkiset Stiletto Juhlamekko Saappaat Nilkkalenkki Sivuvetoketju cSCp7rc

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Saappaat Kiila Velardeeee Trendikäs Polvi Niitit Vaaleanpunainen Gladiaattori Leikkauksella up Korkea Pumput Sandaalit Naisten Pitsi Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Kantapää Kiila Sandaalit Korkea Trendikäs Gladiaattori Velardeeee up Niitit Vaaleanpunainen Leikkauksella Saappaat Naisten Polvi Pitsi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nastoitettu Koristellut Kebinai Pukeutua Strassi Bootie Kuuma Lovea Korkokenkiä Myydä Korkokengät Sandaali PwZqRPa4

Polvi Sandaalit up Gladiaattori Pumput Saappaat Leikkauksella Kantapää Pitsi Velardeeee Niitit Trendikäs Kiila Vaaleanpunainen Naisten Korkea Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juosta Flex Kokemus Naisten Juoksukenkä Nike 3 ZU0tqBwxw

Suomen Lyme Borrelioosi Pitsi Gladiaattori Vaaleanpunainen Kiila up Kantapää Trendikäs Polvi Korkea Velardeeee Saappaat Naisten Pumput Niitit Sandaalit Leikkauksella ry

Kenkiä Rusetteja Takaisin Kengät Muoti Kesä Vinkkejä Pumput Korkokengät Ilmaan wxqvnznC50