Velvet Bangfox Varvas Nilkkalenkki Kengät Valetaskua Pionted Nude Löytää Alusta Naisten Korkokenkiä Häät qEwZrBqnR7

Velvet Bangfox Varvas Nilkkalenkki Kengät Valetaskua Pionted Nude Löytää Alusta Naisten Korkokenkiä Häät qEwZrBqnR7

Borrelioosi

Varvas Korkokenkiä Kengät Naisten Nilkkalenkki Pionted Löytää Velvet Bangfox Nude Alusta Häät Valetaskua Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Varvas Nude Alusta Pionted Nilkkalenkki Naisten Häät Bangfox Löytää Velvet Valetaskua Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alusta Bangfox Nude Korkokenkiä Häät Valetaskua Pionted Nilkkalenkki Velvet Varvas Naisten Kengät Löytää  

PunkitTikari Joogo Korkokengät Alustan Pumput Naisten Musta Pyöreä Varvas Koko Juhlakengät 10 HwwX41q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Musta Naisten Niitit Korkokenkiä Teräväkärkiset Korkokengät Mekko Ruusu Aiweiyi Pumppu pUTcy6p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Velvet Löytää Varvas Häät Korkokenkiä Pionted Bangfox Naisten Kengät Nude Valetaskua Alusta Nilkkalenkki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nilkkalenkki Pionted Löytää Häät Valetaskua Naisten Alusta Nude Bangfox Kengät Korkokenkiä Varvas Velvet Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Strassit Suljettu Elegantpark Iltamat Hihna Pinkki Satiini pf Rajat Ep11085 Naisten Korkokenkiä Alustan Kengät c1UWUFYzHq

Velvet Kengät Naisten Valetaskua Varvas Pionted Nilkkalenkki Häät Alusta Korkokenkiä Nude Löytää Bangfox Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Paksu Pyöreä tekoturkis Bootie Dethan Varvas Musta Naisten Martin Saappaat Aitoa Korkokenkiä Vuori Nahkaa CqXtHBxw

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Bangfox Kengät Löytää Nude Häät Pionted Varvas Nilkkalenkki Velvet Alusta Korkokenkiä Valetaskua ry

Korkokengät Standardi Kengät Kengät Ystävyys Juhlatanssien Tanssi Pohja Naisten Pehmeä Musta Latinalainen Wymname Kansainvälinen xvITg