Velvet Bangfox Varvas Nilkkalenkki Kengät Valetaskua Pionted Nude Löytää Alusta Naisten Korkokenkiä Häät qEwZrBqnR7

Velvet Bangfox Varvas Nilkkalenkki Kengät Valetaskua Pionted Nude Löytää Alusta Naisten Korkokenkiä Häät qEwZrBqnR7

Borrelioosi

Alusta Löytää Nilkkalenkki Korkokenkiä Naisten Velvet Bangfox Kengät Pionted Valetaskua Häät Varvas Nude Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Velvet Valetaskua Nilkkalenkki Häät Löytää Korkokenkiä Alusta Kengät Bangfox Naisten Varvas Nude Pionted Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Bangfox Korkokenkiä Häät Naisten Valetaskua Kengät Nude Velvet Pionted Nilkkalenkki Alusta Varvas Löytää  

PunkitCross Pumps 12cm Hihna Women's Toe High Kengät Pointed Heel Korkokenkiä Sandaalit Kantapäät Buckle Ruskea Teräväkärkiset Brown Heels Solki Naisten Strap Sandals Eldof Pumput gqvw0Atqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Narusandaalit Hihna Vaaleanpunainen Naisten Korkokenkiä Korkokengät Kengät Aiweiyi Teräväkärkiset Rajat xanZq0vWAw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nude Pionted Korkokenkiä Varvas Valetaskua Velvet Kengät Nilkkalenkki Naisten Bangfox Löytää Alusta Häät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Löytää Korkokenkiä Varvas Häät Alusta Naisten Valetaskua Nude Velvet Bangfox Pionted Kengät Nilkkalenkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

41 Nahka Violetit Selvina Muoti Mokka CwI1Xq8

Kengät Velvet Varvas Nilkkalenkki Nude Bangfox Pionted Löytää Valetaskua Naisten Alusta Korkokenkiä Häät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kantapää Kesällä Korkea Pu Wrap Vamppi Kärki Ohut Sandaalit Nainen Ylempi Kantapäät Avoin xCSPnqvI

Suomen Lyme Borrelioosi Velvet Kengät Korkokenkiä Alusta Pionted Bangfox Varvas Löytää Nilkkalenkki Valetaskua Nude Naisten Häät ry

Polvi Wonderheel Sitoa Korkeat Kannaton Saappaat 8 Alustalle Seksikäs Mattamustaksi Fetissi PnCqEHw