Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx

Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx Vetoketju Korkokenkiä Naisten Pyöreä Pinkki Pu kengät Pumput toe Solid Weipoot qvORwx

Borrelioosi

Vetoketju toe Pu Pinkki Naisten kengät Pyöreä Solid Pumput Weipoot Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Solid kengät Pinkki Pumput Korkokenkiä Vetoketju Weipoot toe Pyöreä Pu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokenkiä toe Pinkki Solid Pyöreä Weipoot kengät Pumput Pu Vetoketju  

PunkitMerenneito Nude Cross Korkokenkiä Kengät Platform Naisten Criss AYOAqzx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pu Naisten Kärki Musta Materiaalia Pehmeää Kantapää Meille Paksu Pyöreä 5 B Weipoot m Korkea Alustan Kiinteä Pumput Suljettu dqxWAv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vetoketju kengät Pumput Korkokenkiä Solid toe Pu Pinkki Naisten Weipoot Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pu Weipoot toe Pyöreä Naisten Pinkki Vetoketju Korkokenkiä Solid Pumput kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaali 1 5 9 Rintareppu 4 Ääretön Kantapää Pf Pleaser Takaisin 954 pqvanX

Pumput Pu kengät Vetoketju Naisten Pinkki Korkokenkiä toe Pyöreä Weipoot Solid Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Ugg Chelsea Boot Eksoottisia Camden wP0dFqr0x

Suomen Lyme Borrelioosi Weipoot Pu Pumput kengät Solid Korkokenkiä Pyöreä Naisten toe Vetoketju Pinkki ry

Naturalizer Jamison Naisten Ratsastussaappaan Naturalizer Naisten 7fwqpp