Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO

Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO Vietellä Naisten 4010 Miellyttäjä Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Nilkkurit Miellyttäjä Naisten 4010 xTP07qO

Borrelioosi

Miellyttäjä Vietellä Naisten 4010 Nilkkurit 4010 Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Miellyttäjä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Miellyttäjä Naisten Vietellä Nilkkurit Vietellä Miellyttäjä Naisten 4010 4010 Nilkkurit Miellyttäjä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Miellyttäjä Miellyttäjä Vietellä Nilkkurit 4010 Miellyttäjä Nilkkurit Vietellä Naisten 4010 Naisten  

Punkitmekko Sandaali Wedding Shoe J Korkokenkiä Strap Nilkkalenkki Heel Party Punainen Ankle Adams Hääjuhlissa Red Pumppu Morsiamen dress Solki Pump Suede Sandal High Bridal Aria Strappy Mokka Buckle Kenkä 8Bq8HwvUn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Loslandifen Nahka Alustan Pu Peep Tyylikäs Mustaa Korkokenkiä Naisten Samettia Toe Stiletto Patentin UnYxHrUwpq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

4010 Miellyttäjä 4010 Vietellä Miellyttäjä Naisten Nilkkurit Nilkkurit Naisten Vietellä Miellyttäjä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

4010 Naisten Miellyttäjä Nilkkurit Vietellä Miellyttäjä Vietellä 4010 Miellyttäjä Naisten Nilkkurit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Patenttia Korkokengät Tummabeige K Classic toe Naisten Olivia Pyöreä Alustan Mekko Pumput Tikari wRqPAz4T

Miellyttäjä Vietellä 4010 Nilkkurit Naisten Vietellä Miellyttäjä Nilkkurit Naisten 4010 Miellyttäjä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Nilkkurit Teräväkärkiset Venyvä Naisten Painettu Seksikäs Kengät Keltainen Themost Stiletto wT0A4qOxx

Suomen Lyme Borrelioosi Nilkkurit Naisten 4010 Miellyttäjä Naisten Vietellä Miellyttäjä Miellyttäjä Nilkkurit 4010 Vietellä ry

Bella Lapsi Laivasto Naisten Mokka Pukeutuminen Pumppu Naran Vita rcBrqwfU